Няма да оставим (руският президент Владимир) Путин да спечели, заяви

...
Няма да оставим (руският президент Владимир) Путин да спечели, заяви
Коментари Харесай

Еврокомисар Йохансон: Няма да оставим Путин да спечели

Няма да оставим (руският президент Владимир) Путин да завоюва, съобщи през днешния ден еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон на обща конференция в Брюксел с молдовския вътрешен министър Ана Ревенко.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9760
" Да не бъдем наивни, Путин не цели единствено унищожаването на украинската страна и украинския народ, а и да раздели Европейски Съюз и да го дестабилизира ", добави еврокомисарят.

Йохансон означи, че през днешния ден следва среща на представители на страните от Европейски Съюз и Молдова за разискване на въпроси от региона на сигурността. Разговорите ще обиден опасността от Русия и европейската помощ за Кишинев при опазването на вътрешната сигурност и границите.

Министър Ревенко уточни, че Москва и съветски олигарси поставят всички старания и не жалят средства, с цел да покачат дестабилизацията в Молдова до степен, че страната да се отклони от демократичния път, предава Българска телеграфна агенция.

" Службите за сигурност работят, само че против заканите за демокрацията можем да се надигнем единствено с общи старания. Молдова е просто на пътя на съветските дейности против стабилността ", добави Ревенко.

EU support for Moldova is essential.

This morning I will hold a press point with Min. Of Interior, ahead of 5th meeting of the EU Support Hub for Internal Security and Border Management in Moldova

Watch press point LIVE 9:30

— Ylva Johansson (@YlvaJohansson)
We are grateful to Commissioner who trusted us and relied on Moldova`s resilience and responsiveness.
Ahead of 5th meeting of the EU Support Hub for Internal Security and Border Management in Moldova.
— Ana Revenco (@RevencoAna)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР