Няма да наруша мира с президента. Винаги съм считал, че

...
Няма да наруша мира с президента. Винаги съм считал, че
Коментари Харесай

Борисов: Лошият мир е по-добър от най-добрата война

Няма да наруша мир а с президента. Винаги съм смятал, че неприятният мир е по-добър от най-хубавата война. Това съобщи премиерът  Бойко Борисов  преди съвещанието на Министерски съвет в резиденция „ Евксиноград “.

„ С президента Радев трябва да работим в мир и синхрон. Ако избере друго, ще се пазиме. Могат да ме обвинят в доста грехове, само че боязън нямам, имам почитание, предпочитание, воля, схващане и диалогичност към него. Ако не му стига, негова работа “, добави министър председателят. По думите му, до този миг с президента Радев има прелестен разговор, приказват си по телефона около значими събития и разискват бъдещите си визити в чужбина.

„ Показваме, че страната е единна, спокойна и сред двете институции царува естетика. Ни минимум съм усетил и нотка, че някой се готви за война с нас “, означи министър председателят.

„ Президентството има своята първа цигулка в лицето на президента Радев. Правителството има своята първа цигулка в мое лице. Двете цигулки, най-малко съгласно мен, свирят в една тоналност, за положителното на Българи. Беквокалите Йончева, Нинова и Цветанов имат своите функционалности в Народното събрание “ Не би трябвало да слушаме какво споделят те, тъй като ще влошат връзките ни. Нека оставим неговите  и моите артисти и свирачи “, разяснява Борисов.

Министър ръководителят увери, че ГЕРБ нямат желание да желаят импийчмънт на президента. По думите на Борисов, колкото рисково е да падне кабинет, толкоз рисково е да падне президент. Това би било прелом за страната.  

По тематиката за оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, министър председателят  и водач на партията съобщи, че партията е длъжна да покаже, че оставката е честен акт.

„ Самият  аз съм го правил. Ако партията реши да остане, той е добре пристигнал “, добави Бойко Борисов. По думите му обаче, единственият метод партията да оцелее е да капе  живо месо от нея.

„ Делян Добрев дали ще става кмет на Хасково не знам. Морално е сегашният кмет да си подаде оставката и това ще бъде най-моралният акт “, сподели още министър председателят. Борисов регистрира като неточност това, че поради натоварената си тези дни не е съумял да се види със съпартийците си и да обсъдят дружно обстановката.

„ С доста по-опасни съперници сме се сблъсквали през годините. ГЕРБ е мачкан по метод, по който, в случай че ние бяхме подходили към тях, което на нас ни правеха, от Костинброд насам, какво щеяе да донесе. Спокойствие? Не! За Българска социалистическа партия властта постоянно е била власт и пари. Над 100 години ", посочи Борисов. Той показа още, че Емилия Масларова на трибуната на Народното събрание е крахът на неговото схващане за правораздаване.

„ В един миг в действителност ще изгубя надзор над партията, с цел да се защищавам от тях ", призна министър председателят.

„ ГЕРБ има несъмнено над 2000 общински съветници, над 100 кметове, може би двойно зам.-кметове, регионални шефове, министри, зам.-министри. Далече съм от мисълта, че всичко е идеално “.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере в идващите дни, с цел да прегледа сходни случаи в страната, в случай че има такива.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР