Няма да има увеличение на заплатите в МВР, заяви финансовия

...
Няма да има увеличение на заплатите в МВР, заяви финансовия
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма да има увеличение на заплатите в МВР

Няма да има нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи, съобщи финансовия министър Асен Василев в отговор на въпрос на NOVA.

Те упорстват за по-високи заплати, запълване на незаетите щатни бройки, както и за по-добра екипировка и униформи.

10% нарастване на заплатите. За това упорстват от синдикалната организация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

„ Кризата с мигрантите продължава и се ускорява, чакаме нови пикове. Кризата в Украйна също продължава. Кризите водят до съществени усложнения в работата на служителите на реда и обедняването им. 0% нарастване на заплатите одобряваме като подигравка. Под 10% растеж на възнагражденията е неприемливо ”, заяви Валентин Попов, ръководител на Синдиката на Министерство на вътрешните работи. И разкри, че на следващия ден ще има серия от предупредителни шествия, като ще бъдат включени средствата за светлинна и звукова сигнализация.

Ние предходната година наваксахме едно нарастване от 20-та година, което ни се дължеше, явно в този момент ни се предлага още от същото, да наваксваме. Не сме съгласни и твърдим, че това мощно демотивира чиновниците ”, съобщи Илия Кузманов, зам.-председател на СФСМВР.

Основната стартова заплата на новоназначен служител на реда сега е 1330 лева Това основава компликации и при намирането на фрагменти, споделят от синдиката.

„ Кой ще отиде да го стрелят по границата, да се бие с разбойници, за 1300 лева? Не, не става ”, споделя Валентин Попов.

„ Аз не знам дали дефицитът е съществена спънка за влизане в Европейската зона, само че допускам, че в Европа държат и на сигурността, а по този метод сигурността се подлага на риск. При нас двама души работят за трима, да не приказвам, че и софтуерно изоставаме доста, което се компенсира отново от сътрудниците, че униформите са проблем към този момент 15 година минимум ”, съобщи Илия Кузманов.

Сериозно неодобрение има и измежду чиновниците на Службата за пожарната сигурност.

Лидерът на КНСБ в Бургас Боянка Димитрова изясни, че има заложени 6 млн. по-малко за прехрана и 9 млн. по-малко за финансови разноски в новия бюджет на Министерство на вътрешните работи. За момента чиновниците на противопожарната работа не разискват митинги.

Финансовият министър Асен Василев съобщи, че тази година се подвигат възнагражденията единствено в системите, които не са получили нарастване предходната година.

В Министерство на вътрешните работи обаче са подготвени, след предупредителния митинг да провеждат и народен митинг в столицата, в случай че пари не бъдат планувани до Първо четене на бюджета.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР