Няма да има увеличаване на цената на електроенергията за бита

...
Няма да има увеличаване на цената на електроенергията за бита
Коментари Харесай

Токът за бита няма да поскъпне

Няма да има увеличение на цената на електрическата енергия за бита след 1 април, когато изтича периода на наложения от държавното управление мораториум върху цените.

Това увери на чуване в парламентарната комисия по енергетика ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Станислав Тодоров.

" Комисията има лостовете да не допусне повишение на цената от 1 април и, в случай че има такова, от 1 юли " , безапелационен бе той.

Категоричността на желанията на енергийната комисия да не допусне скок на цените на тока за бита идва обаче на фона на растеж на цените в цяла Европа. " Цената на природния газ се е повишила 10 пъти, цената на електрическата сила съвсем в същия порядък. Основната причина за това е, че главната част от електрическата енергия в Европейския съюз идва от газови централи . Това е повода българката електрическа енергия да се изнася толкоз сполучливо, тъй като имаме огромни лични залежи от лигнитни въглища, позволяващо по-евтино произвеждане ", разяснява Тодоров.
 КТ
КТ " Подкрепа ": Ограничете износа на ток

Инфлацията стигна 10% през февруари, стимулират се те

Има доста огромен напън за повишение обаче на цените на природния газ за потребителите, за което способстват рекордните цени на синьото гориво. Това респективно ще се отрази и на цените на парното, тъй като топлофикациите ни работят точно на газ.

Тодоров предвижда усмиряване на цената на природния газ при сюжет на разрешаване на спора в Украйна в обозримо бъдеще. И в противен случай - в случай че обстановката сред Русия и Запада ескалира, то следствията биха били непредвидими.

Заради рекордният скок на цените на тока за небитовите консуматори има също по този начин и предпоставки за повишение на цените на ВиК услугите , защото ВиК сдруженията са огромни потребители на ел. сила.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР