Няма да има шоково поскъпване на основните хранителни продукти, но

...
Няма да има шоково поскъпване на основните хранителни продукти, но
Коментари Харесай

Шефът на комисиите по борсите: Не се очаква ново шоково поскъпване на цените

Няма да има шоково повишаване на главните хранителни артикули, само че през 2022 година би трябвало да чакаме по-високи цени на плодовете и зеленчуците. Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия ръководителят на Държавната комисията по стокови тържища и борси Владимир Иванов.

Въпреки засиленото търсене по празниците, в този момент пазарът почнал да се успокоява, което съгласно него се дължало на свръхнатоварването в първите седмици на декември. През последния месец на годината най-голям растеж на цените бил регистриран основно в секторите месо- и млекопреработването, които са директно свързани с цената на тока.

" При кашкавала към този момент имаме 21-22 % разлика по отношение на предходната година, при сиренето е 25 %. Захарта нарастна с 20 %, което е разследване от повишаването ѝ на международния пазар ", сподели Иванов. Поскъпване имало и при саламите, само че не и при месото. Заради енергийната рецесия олиото пък поскъпнало единствено с 10 стотинки.

" Към момента ние се радваме на една устойчива, непрекъсната наклонност. Тенденцията към повишаване е много слаба като ритъм, което се дължи на висококонкурентния пазар - мъчно ще забележим шоково промени в цени, дори няма да ги забележим ", сподели Владимир Иванов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР