Няма да има проблеми с оформянето на срочния успех на

...
Няма да има проблеми с оформянето на срочния успех на
Коментари Харесай

Началникът на РУО-Варна: Няма да има проблем с оформянето на срочния успех на учениците

Няма да има проблеми с оформянето на срочния триумф на учениците във Варна и региона. В това увери началникът на Регионалното ръководство по образованието Венцеслава Генова, откакто стана ясно, че грипната почивка се удължава и учениците се връщат в клас на 6-ти февруари, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Срочният триумф е по преценка на учителите, които водят съответния образователен предмет. Това значи, че има задоволително на брой настоящи оценки, с цел да бъде завършен крайният резултат за първия период за съответния предмет. Принципът е, че срочната или годишната оценка се дефинира от учителя, който води предмета. Тя не е средноаритметична оценка в никакъв случай. Впечатленията на учителите през първия образователен период прибавени към оценките от настоящия надзор ще бъдат задоволително съображение за оформяне на оценките. “, изясни Генова.

По думите й няма шефове, които да са споделили някакви терзания във връзка с оформянето на оценките.

Генова сподели още, че дни, прекарани във почивка, няма да се отучват. Пропуснатото образователно наличие ще се преструктурира. В РУО към този момент са постъпили отчети от шефовете, които са приели преструктурираното образователно наличие на учителите и са го одобрили. Всичко това не е за сметка на учениците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР