Няма да има отделна глава за двустранните въпроси и историческите

...
Няма да има отделна глава за двустранните въпроси и историческите
Коментари Харесай

Османи: Историческите спорове с България няма да бъдат критерий за придвижването ни към ЕС

Няма да има обособена глава за двустранните въпроси и историческите въпроси няма да бъдат аршин за напредване на процеса напред. Това сподели македонският външен министър Буяр Османи в изявление за телевизия " Телма ", допълвайки, че португалското предложение е в основата на разрешаването на разногласието с България.

„ Най-важното за мен е първо да преценим дали има политическа воля, преди да подходим към съответните въпроси, решения и документи. Засега не виждаме политическа воля в София. Веднага щом забележим сигнал, че има политическа воля, ще влезем в тези диалози като по-нататъшни във връзка с съответни оферти “, сподели външният министър, говорейки за решение на отворените въпроси с България.

Османи сподели, че португалското предложение е в основата на разрешаването на езиковия спор с България, а във връзка с двустранните въпроси той акцентира, че няма да бъде позволена обособена глава, до момента в който историческите въпроси сочат, че те няма да бъдат аршин за пренасяне развой напред.

„ По отношение на езика казахме, че португалското предложение е основата за решение, също и във връзка с двустранните въпроси - няма да бъде разрешена нито обособена глава, нито историческите въпроси да бъдат „ пример “ или предпоставки за прогрес в процеса “, сподели Османи. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР