Няма да има изненади на предстоящия вот на 27 октомври.

...
Няма да има изненади на предстоящия вот на 27 октомври.
Коментари Харесай

Социолог: Съставянето на кабинет няма да е лесна задача

Няма да има изненади на идния избор на 27 октомври. Това съобщи  политологът от „ Тренд " Димитър Ганев. По думите му електоралната външна страна – гласоподавателите, които не са в твърдите ядра на партиите, няма създадат пробив и да повдигнат групировка, която да изненада социолозите.
Прочетете още
„ Тази електорална външна страна, която през годините сме пресметнали, че се състои от 1-1.5 млн. българи, към този момент не гласоподава ", добави Ганев. На последните избори, споделя политологът, гласоподаваха 2 200 000 българи. Това били твърдите ядра на политическите обединения у нас.

Според Димитър Ганев съставянето на кабинет в границите на 51-вия парламент няма да е лесна задача. „ Мотивиращият фактор би трябвало да бъде, че партиите и техните водачи би трябвало да осъзнаят, че изправят ли България за 8-и път на избори, това ще роди такова напрежение, че може да се появи политически индивид, който да промени изцяло картината ", акцентира политологът. По думите му нито една от обединенията, които се чака да влязат в идващото Народно заседание, няма да завоюва от осми подред избори.

Ганев разяснява и задържането на кандидат-депутата от „ Алианс за права и свободи " Джейхан Ибрямов. Според политолога обединението ще опита да си построи облик на репресирана жертва за да разсъни мемоари от Възродителния развой. „ Ще те опитат да разсънят форма на етническа взаимност ", добави той за Нова тв. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР