Няма да има джендър обучение. Това стана ясно от коментара

...
Няма да има джендър обучение. Това стана ясно от коментара
Коментари Харесай

Вълчев успокоява, че няма да има джендър обучение

Няма да има джендър образование . Това стана ясно от коментара на просветния министър Красимир Вълчев в Народното събрание в отговор на въпрос за Истанбулската спогодба . Конвенцията е нужен документ за превъзмогване и справяне с домашното принуждение, посочи той.

Няма да има смяна в образователните промени по отношение на конвенцията , увери министърът. Всичко, каквото се изисква от нас като страна във връзка с равнопоставеност на половете, към този момент е изпълнено като ангажимент и е заложено в образователните стратегии . Конвенцията не ни задължавала да вършим промени в образователните проекти.

Припомняме, че Истанбулската спогодба провокира сериозна дискусия измежду обществоти и спор сред политическите обединения.

 Вътрешна македонска революционна организация не желае Конвенцията за еднополови бракове у нас
Вътрешна македонска революционна организация не желае Конвенцията за еднополови бракове у нас

Документът е за битка с насилието над дами и домашното принуждение

Още преди месец от Вътрешна македонска революционна организация излязоха с публична позиция, в която изведоха опасенията си. Те се разтревожиха, че учебните заведения ще подлежат на наказания, в случай че не разрешават на момчетата , които се разпознават с женския пол, да употребяват тоалетните и баните на девойки и назад. По тяхно мнение Конвенцията ще докара до обвинявания в принуждение против родители, в случай че откажат да третират своето момиче като момче , в случай, че щерка им е поискала това.

Припомняме, преди два дни от Българска социалистическа партия настояха да се спре разглеждането на Истанбулската спогодба в Народното събрание , тъй като се създавало разделяне в обществото. На брифинг в Народното събрание Корнелия Нинова разгласи, че левицата внася закони, които да преборят насилието над деца и дами .

Социалистите упорстват да се организира референдум " за " или " срещу " Истанбулската спогодба.

 Българска социалистическа партия желае референдум за Истанбулската спогодба
Българска социалистическа партия желае референдум за Истанбулската спогодба

Народът би трябвало да се произнесе за или срещу ратификацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР