Няма да допуснем София да стане заложник на националната политика.

...
Няма да допуснем София да стане заложник на националната политика.
Коментари Харесай

Бонев: Преговаряме с ПП-ДБ за съвместно явяване на местния вот, аз съм сред кандидат-кметовете

Няма да допуснем София да стане пленник на националната политика. Водим договаряния с Политическа партия и Демократична България за взаимно явяване на локалните избори. На този стадий не променяме посоката, само че в случай че се сложи изискване, ние ще излезем от каквато и да е колаборация с Политическа партия и Демократична България. Докато няма съдружно подписано съглашение, не мога да кажа нищо съответно. Това съобщи самостоятелният общински консултант Борис Бонев от " Спаси София " в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

По думите му договарянията за взаимно явяване на локалните избори са много напреднали, само че до сключване на съдружно съглашение, споменаването на което и да било име за кмет на София е нечиста сделка. „ Аз съм сигурно един от претендентите за кмет на София. Много по-важно за нас е какво бихме могли да свършим в София, какви биха били решенията на проблемите и по какъв начин бихме ги осъществили, в сравнение с кой ще бъде ръководител на Общинския съвет, кмет или общински консултант ”, сподели Бонев.

" Не имам вяра, че когато се смени едно ръководство, би трябвало да се смени цялата администрация. Има извънредно можещи хора там ", сподели Бонев във връзка изтеклия запис от съвещание на Националния съвет на Политическа партия.

Бонев изпитва съществени подозрения, че всички над 300 партии в България са постоянно учредени, сподели той във връзка шестмесечния развой на регистрация на неговата партия.

„ Българското законодателство, за разлика от всички европейски, не разрешава образуването на цивилен листи. Нашата политическа партия е партия непредпазливо ", изясни той и сподели, че схваща каква е отговорността, която хората чакат те да поемат на идните локални избори.

„ На нас не ни харесва колаборацията с ГЕРБ, тъй като ГЕРБ са всичко, което ние не сме. Вече над 10 година се борим с модела ГЕРБ в София. Много е мъчно да приемем, че сходен вид колаборация (правителството с поддръжка на ГЕРБ-СДС и мандата на ПП-ДБ) се получава, въпреки и на национално равнище.

" В последните седмици следим цялостен разпад на всички институции и всички управляващи. Нашият главен проблем на национално равнище е неналичието ни на доверие към ГЕРБ – една партия, която толкоз години ръководи страната и не съумя да обезпечи електронно ръководство, регулатори, които пазят законите, а не са проводник на нечии лични или бизнес ползи, внезапно се обръща на 180 градуса. Не имам вяра в политически катарзис, изключително на ГЕРБ ”, съобщи Бонев.

Според него липса на организация спъва построяването на нови детски градини в София. Една от ограниченията е създаване на модулен вид детска градина. Необходимо било и определянето на общински стандарт за тротоари.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР