Няма да бързам с връчването на първия проучвателен мандат за

...
Няма да бързам с връчването на първия проучвателен мандат за
Коментари Харесай

Радев няма да бърза с връчването на първия мандат за правителство

Няма да бързам с връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, докато не се изчерпят всички варианти за намиране на формулата, която може да докара до устойчиви решения, съобщи президентът Румен Радев по време на вторите за деня предварителни съвещания с парламентарно показаните партии. След като по-рано през днешния ден ГЕРБ-СДС отхвърлиха срещата с президента, на " Дондуков " 2 се яви част от управлението на Българска социалистическа партия, отпред с Корнелия Нинова. Тя  е придружавана от заместниците си в партията и в групата Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров, Ирена Анастасова и Христо Проданов.

Предстои да работим интензивно върху това, което вие постоянно сте заявявали - разграждането на порочния модел, оправянето с корупцията, тежкото разделяне и неравествата. За да се случи всичко това е належащо отговорно държавно управление, което да се опре на необятна парламентарна поддръжка. Конфигурацията в Народното събрание е такава, че на Българска социалистическа партия е отредена ролята за зависи устойчивостта на това болшинство. Не единствено като математически общ брой за реализиране на управническо болшинство, само че и на идейна основа, уточни Радев.

Важно е бъдещото ръководство да се образува върху ясни цели, акцентира той. Хиляди жители ви разпоредиха вяра за по-справедлива и солидарна България и се надяват да отстоите тези цели в разговора. Толкова доста и значими са дилемите, че все още би трябвало да оставим на назад във времето опцията за предварителни избори, можете да намерите пресечните точки за сформиране на държавно управление, обърна се президентът към Българска социалистическа партия.

Той предложи да се прегледат предложенията и на служебния кабинет, тъй че от 1 септември да няма пенсионер под линията на беднотия.

България е изправена пред съществени провокации. За нас е извънредно съществено социално-икономическото положение, нашите цели като партия са ясни и достатъчно значими, с цел да мислим държавнически и този път да се опитаме да съставим кабинет, съобщи Корнелия Нинова.

Тя дефинира като добър знак декларираното от Има Такъв Народ предпочитание за диалози, защото това означавало, че са преосмислили позицията си от предходния парламент, че Българска социалистическа партия е партия на статуквото. За нас разговорът е извънредно значим, означи Нинова и изрази вяра, че плануваните за на следващия ден първи диалози сред двете партии няма да са единствени. Ние обаче, като сериозна партия, ще отнесем до Националния съвет на партията, който ще се организира в неделя и ще действаме в сходство с неговите мнения, уточни още тя. Нинова акцентира, че " българските жители могат да разчитат за разсъдък и грижа за тях за сформиране на кабинет ", както и че в случай че не се стигне до държавно управление от първия и втория мандат, Българска социалистическа партия има политическо решение да опита с третия.

Приветствам готовността при връчване на мандат да се сформира кабинет - това е отговорност на всяка политическа мощ, отвърна Радев.

Изключително доста са проблемите, които би трябвало да се решат, и няма по какъв начин да се решат от длъжностен кабинет, изясни президентът. И добави, че има нови условия от Брюксел във всички сфери. " Последната връзка с Брюксел по Плана за възобновяване и стабилно развиване задава ясни и конкректни критерии. Искат се ясни антажименти за дълбока промяна в правосъдната система, както и за промени, гарантиращи обществена правдивост, понижаване на бедността и неравенствата ", съобщи президентът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР