Няма да бъде пропусната нито една възможност от проекта Белене

...
Няма да бъде пропусната нито една възможност от проекта Белене
Коментари Харесай

От АЕЦ Белене ще се дърпат милиарди, убеден е Трайчо Трайков

Няма да бъде пропусната нито една опция от плана " Белене " да се дърпат милиарди от всички направления. Това е, което го слага на една линия с КТБ - желанието да се крадат пари ги сплотява като планове. Това сподели някогашният енергиен министър Трайчо Трайков.

Според него това, че оборудването не се съхранява както би трябвало надалеч не е толкоз основна вест. Новината за съхранението на оборудването беше обявена от някогашния енергиен министър Румен Овчаров.

" Ако министърът споделя, че се съблюдават разпоредбите, тя носи отговорност за думите и дейностите си. Колкото и да е огромна сумата от 3 милиарда лв., тя е единствено част от крайната. По последни калкулации бяха 10 милиарда лв.. Неслучайно няма да чуете от тях цифри – в никакъв случай. А електрическата енергия ще е най-скъпа от всички останали разновидности. Цената ще е 200 лева на мегават часа ", разгласи още Трайков пред bTV, разяснявайки бъдещето на АЕЦ " Белене ".

" Когато аз станах министър и се срещнах с тематиката, там стояха едни прогнози, съгласно които през 2011 година трябваше да имаме недостиг на електрическа енергия, в случай че не построим АЕЦ " Белене ". Вижда се, че България употребява половината от електрическата енергия, която може да създаде, всичко останало е запаса. Нормалната логичност е да създадем по този начин, че да нямаме тези пикове в консумация, а не да построим източник за най-скъпия ток ", добави още Трайков.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР