Няма да бъде обявена грипна ваканция засега във Варна, това

...
Няма да бъде обявена грипна ваканция засега във Варна, това
Коментари Харесай

Варна се размина с грипната ваканция, засега!

Няма да бъде оповестена грипна почивка към този момент във Варна, това заяви началникът на Регионалният инспекторат по обучение във Варна Венцеслава Генова. 

На първото за тази година съвещание на комисията за битка с грипа и респираторните болести във Варна бяха набелязани единствено ограничения за преодоляване разпространяването на заболеваемостта в морската столица, оповестиха от Здравната ревизия, съобщи Varna24.bg

Д-р Янка Драганова, шеф на Дирекция " Надзор на заразните заболявания " към Регионалната здравна ревизия във Варна изясни, че във всички детски заведения се вкарва непоколебим утринен филтър за недопускане на заболели деца. 

Забранява се провеждането на всеобщи мероприятия и скупчването на групи в детските градини.

Ще бъдат лимитирани свижданията в здравните заведения във Варна, като на този стадий към момента не се анулират детските и женски съвещания. По преценка на лечебните заведение в извънболничната помощ може да бъдат разкрити кабинети за обслужване на заболели единствено с ОРЗ и грип. 

Директорите на учебни заведения във Варна би трябвало да наблюдават и подават информация за броя на болните възпитаници и при съществуването на 30% отсъстващи да издадат заповед за разформироване на децата.

Стана ясно, че болните за първите четири дни на тази седмица във Варна са били 477. Това прави 142.52 на 10 000 индивида и като цяло е малко над междинните стойности за страната, само че към момента те не са епидемиологични.

Най-уязвими са възрастовите групи от 0 до 4 и от 5 до 14 години. От 5 ясли и 3 детски градини във Варна са подали информация за повече заболели дечица.

Следващото съвещание на комисията за битка с грипа ще бъде на 26 януари, добави доктор Драганова. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР