Няма да бъдат повдигнати обвинения на собственика на ротвайлера, нападнал

...
Няма да бъдат повдигнати обвинения на собственика на ротвайлера, нападнал
Коментари Харесай

Ето каква съдба грози собственика на ротвайлера, нахапал 6-годишното дете

Няма да бъдат повдигнати обвинявания на притежателя на ротвайлера, нападнал 6-годишно дете в София. Това оповестиха от Районната прокуратура написа Дарик.

Повдигнати са обвинявания единствено на мъжа, който е разхождал кучето по време на случая. Ако бъде открито, че притежателят не е дал намордник и каишка за ротвайлера, прокуратурата може да повдигне обвинявания и против него.

6-годишният Макси беше атакуван от ротвайлер в София в понеделник вечерта. Момченцето било дружно с родителите си в двора на 121 учебно заведение в столичния квартал " Гоце Делчев ", където съвсем всяка вечер се събират деца, с цел да играят дружно.

Тази заран пред NOVA родителите на детето описаха, че положението на момченцето е доста тежко. От " Пирогов ", където момченцето е настанено, оповестиха, че детето е с голям брой съществени пострадвания.

Свидетел на случая разяснява, че по същото време в двора на учебното заведение е имало над 30 деца, част от които даже бебета. Друг свидетел на нападението, който се познава със фамилията на потърпевшото дете, споделя, че ротвайлерът е бил без намордник и каишка.

Собственикът на кучето е пуснат от ареста и към този момент няма да му бъдат повдигнати обвинявания. Мъжът, който е разхождал животното по време на случая, към момента е в ареста. Очаква се до края на седмицата в съда да се гледа настояването за налагане на най-тежка мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР