Няма човек, който да не е допускал и да не

...
Няма човек, който да не е допускал и да не
Коментари Харесай

Няколко полезни начина да простите на себе си, за да бъдете щастливи

Няма човек, който да не е допускал и да не се е упреквал за тях. Начинът, по който сте се държали с другари, с сътрудници, с родителите си или детето си ви преследва и не оставя мозъка ви на мира. Съвестта ви гризе. Чувствате се отговорни.

Разкрещели сте се на някого, а по-късно сте съжалили. Или пък сте ядосани на себе си, че не сте взели опцията, когато сте я имали, да вземем за пример за нова работа, пътешестване или за значима стъпка напред в живота ви.

Причините да сте ядосани на себе си и да не можете да си са доста. Това ви връща непрекъснато в предишното и ви кара да разнищвате всяка детайлност още веднъж и още веднъж в мозъка си. Ако спомените от дейностите, за които съжалявате, ви карат да се чувствате зле, да акцентирате върху минусите си и това какво сте създали, това значи, че не сте си дали прошка, показва " Флагман ".
свързани новини5921на 11.11.2021
И това е нещото, което би трябвало да извършите незабавно. Да живеете с виновност за нещо е корозивно. Това може да промени метода, по който гледате на себе си и на живота, а това неизбежно се отразява и на визията на другите за вас. Ако се ненавиждате, ще бъдете ненавиждани. Ако сте с ниско самочувствие, ще бъдете подценявани. Ако не се обичате, няма кой да ви обича, без да вижда искрата в очите ви.

Прощаването на себе си е значимо, тъй като в случай че не го извършите, рискувате да оставите неправилни усещания и дейности у другите. Рискувате и да замъглите личните си показа кои сте в действителност. Това счита лекар Джон Делони, специалист по психологично здраве. Той счита, че има постоянно срещано неправилно разбиране, че отводът да си простиш потвърждава, че съжаляваш. Това, което в действителност прави отводът от амнистия към себе си е задръжка.

Сами задържате напредъка си напред, самонаказвате се, а това покачва чувството, че светът и вие в него сте най-лошото нещо. Това индиректно се отразява на метода, по който поддържате връзка и по който влизате във взаимоотношения с другите от по-ниска позиция. Така животът наподобява по-малко щастлив. За да измененията тази отрицателна поредност от събития, свързани с това, че не си простите грешките, вижте по какъв начин да измененията това.

Доктор Делони предлага няколко да се научите да си простите сами на себе си.

1. Прекъснете връзката сред вашата и съзнанието ви

Ако се наказвате, че сте създали нещо неправилно или неправилно, няма да се почувствате по-добре. Няма да помогнете на себе си, няма да оправите нещата, няма и да ви бъде простено, в случай че грешката е обвързвана с различен човек. Вместо това признайте, че виновността ви е послужила за цел, само че тази цел не е да се измъчвате вечно. Спомнете си, че сте човек, който не е непогрешим и който може да наранява, както и да бъде наранен. Ако съумеете да приемете това, ще ви е по-лесно да се научите да простите.

2. Записвайте мислите си

Воденето на дневник е мощен инструмент в логиката на психиката и психотерапията. Много типове психическо възобновяване са основани на воденето на дневник. Записвайте възприятията си. Можете да запишете даже, че се смятате за измамник, страхливец, обезсърчителен човек. След това погледнете записките си и потърсете доказателствата за това. Колко пъти можете да се наречете с някои от тези избрания. Изцяло ли заслужавате личното си пренебрежение или имате доказателства единствено за някои обстановки? Разгледайте отговорите си. Тогава нещата няма да наподобяват толкоз черни, а ще придобият и други нюанси.

3. Помолете за амнистия

Искането на амнистия е значима част от процеса на сбогуване на себе си. Ако се ненавиждате поради спор с различен човек, най-хубавото, което можете да извършите, е да поискате противоположна връзка от него. Няма нищо ужасно в това да покажете уязвимостта си. Поемането на отговорност за постъпките и думите е освобождаващ акт, който оказва помощ да на себе си за напъните да оправите обстановката, даже да не получите амнистия от другата страна.

4. Приемете следствията

Да простиш на себе си значително значи да можеш да схванеш следствията от постъпките си. Наказанието, което сами си налагате, не може да трае цяла безкрайност. Ако да вземем за пример сте уволнени от работното си място поради неистина или несправяне с работата, би трябвало да поемете следствията от това, да извадите поуките за себе си, само че сигурно да продължите, без да се ненавиждате.

Простете си – това значи, че сте научили сложни уроци, с които животът ви е сблъскал. Ако сте излъгали един път, това не ви прави измамник. Делони предлага да мислите в положителна посока за себе си и да се опитате да изчистите визията си в по-обективни рамки.

Изчистването на старите неточности, намирането на поуките от тях и продължаването напред ще ви помогне да зацикляте по-малко в предишното и да гледате повече напред.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР