Няма „чадър” над Лазар Влайков, с чието оръжие беше убит

...
Няма „чадър” над Лазар Влайков, с чието оръжие беше убит
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Реагирахме веднага по случая „Лазар Влайков”

Няма „ чадър” над Лазар Влайков, с чието оръжие беше погубен човек по време на детски рожден ден, а ГЕРБ е реагирала незабавно, като го е изключила от редиците си през вчерашния ден и го е посъветвала да напусне общинския съвет на Септември, на който Влайков беше ръководител, съобщи в студиото на „ Тази сутрин” правосъдният министър Цецка Цачева.

Тя обаче не разяснява предходните отстранявания на Влайков от ГЕРБ, защото нямала информация за тях и можела да приказва единствено за този случай от последните дни.

Няма по какъв начин да знаем за всеки съответен случай във всяко село, показва се удостоверение за съдимост, което е било чисто, уточни още Цачева.

Върховенството на правото подсигурява правдивост, а това значи и липса на боязън у жителите, сподели още Цачева.

„ Наша цел, наш ангажимент е да се преодолее този боязън у жителите, което значи работещи държавни институции. Това е относително некратък развой, нещо, което не е по силите единствено на една власт”, уточни тя.

„ Октомври, ноември и декември е време за съдържателни диспути, тъй че в края на годината да имаме антикорупционен закон”, добави Цачева.

Философията в двата законопроекта (вторият е на БСП) е друга и двата не могат да минат под общ знаменател, сподели още Цачева.

По думите ѝ жителите желаят да няма „ хранителна среда” за лица на висока обществена позиция, които могат да придобият непозволено имуществени или неимуществени богатства, които не им се следват – това е смисълът на антикорупцията.

Вижте още във видеото:

-->

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР