Няма адекватна информационна кампания за ваксинацията. Почти една година след

...
Няма адекватна информационна кампания за ваксинацията. Почти една година след
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Епидемията у нас не се ръководи, а само наблюдава

Няма съответна осведомителна акция за имунизацията. Почти една година след началото на пандемията у нас е време към този момент за заключения и равносметка. Това и чака проф. Радка Аргирова от Националния действен щаб.
. " Време е за обзор и заключения, в това число и за това, което не сме свършили, разяснява Аргирова в студиото на Българска национална телевизия. Няма никаква информационна тактика във връзка с имунизацията.
 Ваксините и коронавирусът: Опасенията и разликите в позициите на проф. Аргирова, проф. Чорбанов и доктор Симидчиев Ваксините и коронавирусът: Опасенията и разликите в позициите на проф. Аргирова, проф. Чорбанов и доктор Симидчиев
Да има ясна и налична информация във връзка с имунизациите против ковид за всички – по-точно за вероятни алергични реакции,...
В момента тя взе участие в едно образование на персоналните лекари за имунизациите и по думите й по никакъв метод не можем да виним лекарите, че не са осведомени. Все още няма едно съществено управление на имунизационния развой и България остава на последно място по брой имунизирани. " Това е извънредно ", възкликна Радка Аргирова.
Тя се опълчи на публикуваното мнение, че имунизацията на " Астра Зенека " не трябва да се ползва на възрастни хора, над 60 - 65 години. Отказът на страни да употребяват тази ваксина, в действителност не е отвод, а изчакване на следващи резултати от проучванията, изясни Аргирова и уточни резултати, оповестени през миналата седмица, които демонстрират, че имунизацията може да се ползва на хора от 18 до 118 години. Също по този начин няма ваксина, която да не може да се слага на бременни дами, а на зрителски въпрос дали ваксина може да провокира автоимунни болести, проф. Аргирова онемя и се възмути от подправената вест.
Не се знае дали няма да достигнем групов имунитет, казусът е, че никой не знае какъв брой са преболедувалите, защото доста не се изследват, уточни още Радка Аргирова.
По въпроса за развиването на вируса и проучване на произхода му от Ухан, Радка Аргирова изясни разликата сред вид и вариант. При разновидности на вируса, каквито имаме досега, имунният отговор е един и имунизациите работят. В даден миг от развиването на вируса в нов вариант, това може да се промени и тогава ще имаме сериозен проблем. На този стадий това не се случва.
 Проф. Аргирова: Смъртността от COVID-19 е проблем поради здравната система Проф. Аргирова: Смъртността от COVID-19 е проблем поради здравната система
Въпреки изменчивостта си, SARS-CoV-2 има постоянна генетична конструкция – с цел да може да разчитаме на ваксина. Не се тормозете,...
За следствието на СЗО в Китай Радка Аргирова изясни, че би трябвало да се изследва пътя на вируса от прилепа към броненосеца и дали няма промеждутъчен гостоприемник. Много е евентуално да има, а научното познание за това ще е значимо, с цел да се види разновидността на вируса и скоростта, с която се променя, изключително на фона на упованията на експертите, че това няма да е последната пандемия. Според Радка Аргирова нова пандемия най-вероятно ще има след 7-8 години и светът би трябвало да е квалифициран за нея, макар сериозните вложения.
Вирусите, които имат капацитета на пандемия, би трябвало да са под особено наблюдаване.
Човекът би трябвало да спре да мисли, че е единствен на света, заключи Радка Аргирова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР