Няма 100 дни откакто е конструирано Народното събрание и третото

...
Няма 100 дни откакто е конструирано Народното събрание и третото
Коментари Харесай

ДСБ: Стабилността на Борисов е пародия

Няма 100 дни откогато е конструирано Народното събрание и третото държавно управление на Бойко Борисов, а страната се тресе от серия кавги, които трансформират по този начин наречената непоклатимост на Борисов в безспорна подигравка, сподели новият водач на ДСБ Атанас Атанасов след съвещание националното управление на партията. Според Атанасов " картината в страната " е безусловно нестабилна и то при започване на мандата на Народното събрание и в държавното управление.

За властта и ръководещите не са значими целите, които би трябвало да се пазят в българското председателство, а на преди всичко нещата отново се свеждат до това, кой да разпределя порциите в страната и сред кои лобита, сподели още Атанасов за свадите в НДК. Той подсети, че от ДСБ първи са поискали парламентарна комисия, която да проверява въпроса дали има прикриване на корупционни практики в министерството за председателството на Лиляна Павлова. Атанасов изиска комисията да да работи транспарантно и в нея да бъдат обществено изслушани Павлова, Мирослав Боршош и Бойко Борисов.

Цецка Бачкова, която е заместник-председател на ДСБ добави, че към момента не е ясно какви са целите на българското председателство. Според нея незабавно е нужен спор по тематиката с цел да бъдат целите на българското общество, а не на държавното управление. Тя сподели още, че на уеб страницата за председателството няма форма за кандидатстване и се запита какви ще бъдат фрагментите, които държавното управление ще наеме. Бачкова обърна внимание и на заместител министъра на Лиляна Павлова – Олег Петков, който няма обучение и специализации в европейски подтекст е назначен за заместник-министър. Според Атанасов това е образец за премахване посредством покачване. Петков беше заместник-председател на ДАНС.

Йордан Иванов, ръководител на организацията в Пловдив, сподели, че признатите на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) " стягат примката към врата на българските жители и върху дребния и междинен бизнес ". Според Иванов намаляването на прага на разплащанията кеш съставлява финансово иго. " Искам да си визиите по какъв начин една стара жена, която би трябвало да си купи две крави за по 600 лева, би трябвало да отиде в най-близкия град, да открие банкова сметка, с цел да може да преведе парите ", сподели Иванов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР