Някой трябва да предпази хората и това са институциите. Българските

...
Някой трябва да предпази хората и това са институциите. Българските
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Институциите трябва да предпазят хората от измамата с лекарства

„ Някой би трябвало да защищити хората и това са институциите. Българските институции би трябвало да вземат незабавни ограничения за прекъсване на измамите с по този начин наречените „ медикаменти “, които се оферират в интернет, тъй като те заплашват здравето и живота на българските жители “. Това доктор Мирослав Ненков, анестезиолог и някогашен министър на опазването на здравето, във връзка потреблението на неговото име в изявленията, които той в никакъв случай не е давал и чието главно наличие всъщност съставлява реклама на артикули, претендиращи за лековит резултат.

Д-р Ненков бе безапелационен, че би трябвало да има реакция на равнище държавни управления и даже на интернационално институционално равнище, с цел да бъдат спрени тези измами, които по думите му не са по никакъв начин безобидни и могат да доведат до съществени последствия за здравето на доста хора.

„ Рекламата на сходен вид артикули е сравнима с дезинформацията и подправените вести,

подкопава доверието в българската здравна система – един от стълбовете на държавността “, сподели още доктор Ненков.

„ Това е всичко друго, само че не и лекарство. То се показва като хранителна добавка на едно място, на друго място като лекарство, което единствено по себе си е незаконно. Това, което се случи на мен – да бъде употребявано моето име и моят облик, с цел да бъдат рекламирани някакви неща, които дават обещание чудодейни изцеления, дълъг живот, е машинация под формата на изявленията, които сякаш съм дал “, сподели той.

Анестезиологът обърна внимание на един мощно объркващ факт – неналичието на изясненост какво съдържат тези артикули, какъв резултат имат, и, което е по-страшно – какъв непряк резултат имат.

„ При изискване, че едно такова нещо се продава по този метод, с машинация, най-вероятно то безусловно за нищо не става. Дано да няма странични резултати “, сподели доктор Ненков и цитира няколко имена на артикули, на които без да известно е е трансформирал в „ рекламно лице “: „ Cardione “, „ CardioActive “, „ Optiheart “ и „ Cardialis “.

„ А това са в действителност същински измами и имитации.

Най-малкото, което мога да кажа, е, че аз в никакъв случай, и никой сериозен доктор, не би трябвало да популяризира медикаменти или хранителни добавки “, безапелационен бе лекарят.

Той изрази мощното си терзание от различен аспект на казуса – вероятната следваща щета.

„ По-големият и чисто медицински проблем в неговия случай е, че в едно от подправените изявленията, в които е употребявано моето име, написа, че би трябвало да се спре всякакво друго лекуване, тъй като лекарите и фармацевтите мамят хората. Спирането на лекуването на високото кръвно налягане внезапно може да докара до така наречен противоположен резултат, т.е. кръвното налягане, освободено от въздействието на същинските медикаменти, може да изхвърчи в небето. Тогава пациентът е застрашен от мозъчен кръвоизлив, от исхемичен мозъчен инсулт или от инфаркт, които събития ще увредят тежко здравето на този, на който му се случат, тъй като си е спрял хапчетата, тъй като си е купил тези така наречен хранителни добавки “, изясни доктор Ненков.

Той разяснява още, че тези измамници, които са ангажирани в съответния негов случай,

употребяват специфична компания - „ CloudFlare “ – американска компания,

която дава гостолюбие за регистрация на уеб сайтове, като крие произхода, т.е. няма по какъв начин да се разбере кой тъкмо е направил този уебсайт. По тази причина юристът му е заел специфична работа в Съединени американски щати, която се занимава с интернет измами.

„ Това не е независимост, това е безспорна разпасаност и необузданост на интернет, където всеки може да напише всякаква тъпота, нещо, което вреди на всички “, счита доктор Ненков. Той бе безапелационен, че никога не се афишира за цензура или за ограничаване в интернет, само че особено в региона на медикаментите и питателните добавки нещата, които влияят върху здравето, би трябвало да има държавен надзор, който е въпрос на интернационално съдействие на всички институции.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР