Някой може ли да ми обясни чара на шума от

...
Някой може ли да ми обясни чара на шума от
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова: Струва ми се перверзно

" Някой може ли да ми изясни чара на шума от скъпите коли, които звучат като одеве изгубили гърнетата си.

Покрай Ректората на СУ мина пъклен пръдлив мерцедес. Вероятно безценен, оцветен в черен мат, с няколко 69-ки в номера. Даже тъкмо 3. Иска ми се да запитвам мъжа зад кормилото, какво му подвига този тон, тъй като в действителност не разбирам и ми се коства перверзно. Но тъй като не е изключено аз нещо да съм изпуснала и да съм профан, задавам въпроса си от тази висока естрада.

София не е " Париж - Дакар ".

Това написа във фейсбук страницата си известната журналистка Миролюба Бенатова, която е озадачена от шумните коли по улиците на София. Наблюдението на Бенатова обаче не важи единствено за столицата. В Пловдив, да вземем за пример, постоянно булевардите се трансформират в спортна писта за " гръмогласни " и скъпи коли и мотори.

По принцип полицейските служители проверяват за промени в структурата на моторните транспортни средства, водещо до високи равнища на звук - монтиране на специфични шумоусилващи тръби, унищожаване на катализатор и шумозаглушителя.

Санкцията, планувана в закона за този тип нарушавания е глоба в размер до 200 лв. и прекъсване от придвижване на автомобила до премахване на неизправността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР