Някой иска да вземе държавата на концесия, решението за това

...
Някой иска да вземе държавата на концесия, решението за това
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Някой иска да вземе държавата на концесия

Някой желае да вземе страната на концесия, решението за това по какъв начин ще се излезе от тази обстановка носят парламентарно показаните партии, това е тяхната отговорност пред българските жители, означи служебният министър председател Гълъб Донев в предаването „ Събуди се “ по Нова телевизия, представено от Българска телеграфна агенция. Според него никой няма интерес да няма постоянно държавното управление, определено от Народното събрание. 

„ Преговорите за сформиране на постоянен кабинет се оказаха замразени, от ротация на ръководството се оказахме в ротация на кавги. Това, което всички гледаме – освен българските жители, само че и нашите задгранични сътрудници, демонстрира уродливото лице на политическия цинизъм, който върви сега. Той може да бъде разказан с алабализми, само че в действителност приказва едно – че някой желае да вземе страната на концесия ”, сподели той. 

Според него отговорността за решението за това по какъв начин ще се излезе от създалата се политическа обстановка носят парламентарно показаните партии.

„ Те дължат това освен съгласно Конституцията, дължат това на българските гласоподаватели, на българските жители. Мандатът, който би трябвало да бъде изпълнен, в действителност е отговорност и пред българските жители, те са тези, които са изпратили националните избраници в Народното събрание “, съобщи Гълъб Донев. 

Според него никой няма интерес да няма постоянно държавно управление, определено от Народното събрание.

„ Иначе България постоянно когато и да е има държавно управление, без значение дали ще е служебно или постоянно. Държавата не остава без държавно управление, което да действа и да води делата на страната “, сподели още министър председателят. 

В момента имаме работещ парламент, до каква степен се занимава с нещата, които са съгласно Конституцията, т.е. да твори, да приема законите на страната, е различен въпрос, само че би трябвало да се сътвори едно устойчиво съдружно болшинство, което да излъчи постоянно държавно управление, счита той. 

На въпрос за какво президентът към момента не връчва втория мандат за сформиране на държавно управление на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, Гълъб Донев уточни, че съгласно него, когато президентът връчва мандата, би трябвало да бъде уверен, че ще бъде изпълнен по този начин, че българските жители да бъдат спокойни за своето бъдеще. 

„ Въпросът с мандатите не значи единствено през избран интервал от време те да бъдат връчени, надлежно да бъдат изпълнени или неизпълнени, да се върнат празни папки или надлежно директория с предложение с име на министър-председател, номинация надлежно на министри и конструкция на Министерския съвет. С връчването на мандата стартира да тече противоположното преброяване. Тези седем дни, в които този, който получава мандата, наложително би трябвало да показа състав, не е единствено отговорност на мандатоносителя, на този, който ще получи мандата и а отговорност, която би трябвало да посочиш и да изпълниш и пред обществото. Когато президентът връчва мандат, той носи отговорност и пред българските гласоподаватели, пред българските жители “, сподели Гълъб Донев. 

Преди избрани дни имаше искане и предпочитание от страна на политическите партии президентът да не бърза с връчването на втория мандат, с цел да могат да се водят договаряния. Сега внезапно се споделя, че президентът преднамерено стопира връчването на втория мандат. Тоест виждаме, че във всеки един миг, във всяка една обстановка политическите партии намират провинен, разяснява той.  

Гълъб Донев дефинира като иновация в българския политически живот опцията за кабинет на ротационен принцип, която беше обявена преди дни от Мария Габриел – претендент за министър председател на ГЕРБ -СДС и акад. Николай Денков, номиниран за същия пост от „ Продължаваме промяната – Демократична България “. 

В Конституцията няма планувана опция за премиер-министри на ротация. Това значи, че след всеки девет месеца министър ръководителят надлежно да подава оставка, което значи, че подава оставката и на Министерски съвет. Това отива в Народното събрание и там има процедура по желание на нов министър ръководител. Съответно с гласоподаване оставката може да не бъде призната. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР