НяКОЙ иска да вземе бизнеса на втория по големина играч

...
НяКОЙ иска да вземе бизнеса на втория по големина играч
Коментари Харесай

НяКОЙ посяга на бизнеса на Миню?

НяКОЙ желае да вземе бизнеса на втория по величина състезател в алкохолния бизнес. Това разясняват пред Фрог нюз политици, откакто научиха, че притежателят на „ Карнобатска “ и „ Разузнавателна служба на Великобритания Индустрийс “ Миню Стайков е задържан. Други пък са на мнение, че целеустремено се удрят предприемачите, близки до Българска социалистическа партия.
Акцията против него се организира няколко дни след офанзивата против империята на Ветко Арабаджиев. Двамата са свързани по сред си с роднинска нишка. Синът на Миню е женен за дъщерята на Вълчо/Ветко.

Фрог изкара на ярко връзките на фамилия Арабаджиеви с политици, магистрати и известни персони. Името на компанията на Миню Стайков също се забърква в няколко огромни абсурда през годините обратно. Не е загадка, че " Разузнавателна служба на Великобритания Индустрийс " е вторият по величина състезател в алкохолния бизнес у нас, известен с марките " Карнобатска " и " Савой клуб ". Пазарният им дял съгласно ACNielsen е 26.6%.

По времето на кабинета на Иван Костов стартира сякаш битка против контрабандата на алкохол в България. Любопитното е, че единствената компания, която беше ударена е точно " Разузнавателна служба на Великобритания индустрийс ". Акцията бе разпространявана в медиите с кодовото име „ Градус “. Накрая всичко изглеждаше като повдигане на пушилка, защото до съд и присъди не се стигна.

През 2005 година последва нова офанзива против " Разузнавателна служба на Великобритания индустрийс ". Тогава бяха конфискувани над 11 000 бутилки алкохол с подправен бандерол. Униформените направиха и инспекция на хранилища за търговия на едро с алкохол в цялата страна, които се употребяват от дистрибутори на " Разузнавателна служба на Великобритания индустрийс ". Открити били и огромни количества бърбън без лиценз за произвеждане. По случая бяха формирани 6 следствени каузи в София, Бургас и Пловдив. И по този случай до присъди не се стигна.

Миню Стайков минава за непосредствен до средите на Българска социалистическа партия. Публична загадка е близостта му с президента Георги Първанов. През 2003 година президентът награди предприемача с юбилеен орден " 100 години Илинденско-Преображенско въстание " като труженик за тракийската идея и спонсор. Година по-късно във връзка Трифон Зарезан президентът посети персонално завода в Карнобат. Тогава той откри нови софтуерни линии на компанията и получи като подарък от Миню Стайков ловна пушка " Меркел ".

Според медийни изявления Миню Стайков имал желание преди към 10 години да става и народен представител от листата на Българска социалистическа партия. От централата на " Позитано " 20 тогава опровергаха тази информация. От окото на публицистите не убегнаха и топлите връзки на Стайков с някогашния зам.-министър на Министерство на вътрешните работи Камен Пенков, който е тъст на ексглавния секретар на вътрешното ведомство Светлозар Лазаров. Двете фамилии взаимно почитат рождените си дни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР