Няколкостотин преподаватели от Харвардския университет са подписали петиция, в която

...
Няколкостотин преподаватели от Харвардския университет са подписали петиция, в която
Коментари Харесай

Повече от 570 преподаватели от Харвард подписаха петиция в защита на президента Клодин Гей

Няколкостотин преподаватели от Харвардския университет са подписали петиция, в която се желае от управлението на образователното заведение да не се поддава на политически напън за уволняване на президента Клодин Гей.

По време на чуване в Конгреса предходната седмица Гей, дружно с Елизабет Магил от Пенсилванския университет и Сали Корнблут от Масачузетския софтуерен институт, скандализираха с отхвърли си да отговорят на въпроса дали апелът към геноцид над евреите съставлява тормоз според университетската политика.

, а обясниха - по друг метод, само че с съвсем едни и същи думи, че това зависи от " подтекста ".

The presidents of,, and were all asked the following question under oath at today’s congressional hearing on antisemitism:

Does calling for the genocide of Jews violate [your university’s] code of conduct or rules regarding bullying or harassment?

The…
— Bill Ackman (@BillAckman)
Кратко дефинираната петиция, подписана от минимум 570 преподаватели, и била връчена в неделя вечерта на 13-членния директорски съвет на най-старото висше образователно заведение в Съединени американски щати, което има право да уволни Гей, съобщи Ройтерс.

Петицията идва в отговор на писмо, подписано от повече от 70 американски законодатели, в което се желае управителните препоръки на трите университета да отстранят президентите.

" Оставам с усещането, че доста хора не знаят какъв брой огромна поддръжка има Гей като академик, сътрудник и админ в университета - в това число и от хора, които от време на време не са съгласни с нея. Не желаеме да я изгубим поради политически трик ", безапелационен е професорът по история в „ Харвард “ и съавтор на петицията Франк Джонсън.

Джонсън все не е дал текста на петицията, само че удостовери, че в нея приканват Управителният съвет " да не се поддава на политически напън, в това число на напън за премахване на президента ".

Еврейски студенти, фамилии и ученици упрекват трите университета от Бръшляновата лига в толериране на антисемитизма, изключително в изказванията на пропалестински стачкуващи.

Обявената от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация „ Хамас “ атакува Израел на 7 октомври, като умъртви към 1200 цивилни, а други 240 взе заложници, причинявайки най-кървавата офанзива в историята на Израел.

През вчерашния ден стана ясно, че президентът на Пенсилванския университет Елизабет Магил е подала оставка. Тя беше и първата от трите дами, която се извини обществено.

„ Трябваше да подчертая неопровержимия факт, че апелът за геноцид над еврейския народ е апел за най-ужасното принуждение, което могат да извършат човешките същества ", сподели тя.

На този декор американският Конгрес разгласи, че стартира следствие против ректорите на трите образователни заведения след провокиралото вълна от неодобрение тяхно чуване измежду комисията по образованието в Камарата на представителите в Съединени американски щати.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР