Няколкостотин български военнослужещи ще подпомогнат охраната на българската граница за

...
Няколкостотин български военнослужещи ще подпомогнат охраната на българската граница за
Коментари Харесай

Няколкостотин военни ще вардят границата ни от мигранти

Няколкостотин български военнослужещи ще подкрепят защитата на българската граница за попречване на незаконно навлизане на българска територия.

Това заяви през днешния ден министърът на защитата Георги Панайотов пред публицисти на образователен център „ Црънча “, където следи демонстрацията на качества в взаимната българо-американска подготовка JCET, показват от пресслужбата на военното ни министерство.

След вчерашната координационна среща в Елхово със структурите на Министерство на вътрешните работи е доказано, че българските военнослужещи ще се включат в дейности по попречване на незаконно навлизане на българска територия на българо-турската и българо-гръцката граница.

Предстои да бъде издадена министерска заповед за присъединяване на военнослужещите в защитата на българската граница.

" Натискът на българската граница се усилва, което изисква от държавното управление да работи и то прави тъкмо това ", акцентира министър Георги Панайотов. По думите му – военнослужещите, които ще заминат за границата, ще бъдат главно от двете бригади на Сухопътните войски и от Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО), сред 400 и 700 души, според от нуждата, със съответната техника и екипировка.

" Те ще охраняват българската граница, каквито отговорности имат според Закона за защитата и въоръжените сили на Република България. При нужда ще подкрепят жандармерията и „ Гранична полиция “ в тяхната активност, в това число и за създаване на преградни уреди, евакуация (включително и медицинска), наблюдения на границата (включително и морската, в случай че има сходна необходимост) ", добави военният министър.

Министър Панайотов заяви, че евакуацията на 70-те афганистански жители към този момент е в ход:

" По-точно 18 индивида са евакуирани към този момент от Афганистан. В момента работим по евакуирането на останалите ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР