Няколко типа мерки трябва да бъдат взети, за да се

...
Няколко типа мерки трябва да бъдат взети, за да се
Коментари Харесай

Проф. Димитър Вацов: НАП И финансовото разузнаване бързо могат да спрат каналите, които захранват с мръсни пари хибридните медии

Няколко вида ограничения би трябвало да бъдат взети, с цел да се противодейства на институционално равнище на заливащата ни съветска агитация, сподели в предаването " Контрапропаганда " ръководителят на УС на Фондация за обществени и филантропични проучвания проф. Димитър Вацов. На първо място би трябвало да се проследят финансовите потоци, посредством които се финансират хибридните български медии. Голяма част от това финансиране минава през европейските стратегии, които отделят към 10% от цената си за медийно покритие. Държавата би трябвало да влезе в ролята си - от най-високо равнище до общинско равнище, и да обвърже наличието на тези медии с достъпа да обществено финансиране, без да се стига до брутална цензура. Национална агенция за приходите и финансовото разузнаване би трябвало да проследят мръсните пари, посредством които се основават и поддържат мрежите за съветска хибридна агитация в България. Ако те секнат, клонът, на който хибирдните медии седят, доста бързо ще се счупи.

Един от най-големите институционални дефицити е неналичието на институт за стратегическа връзка и на платформа за гражданско обучение и противопоставяне на подправени вести и погрешни разкази на национално равнище. извънредно време е те да бъдат основани, с цел да не атрофира публичният ни инстинкт за самозапазване. 

Той разказа и " технологията на озлоблението ", която стои в основата на съветските хибридни офанзиви по отношение на България и чиито съществени манипулативни тези са отнетия суверенитет, тежкото състояние на българите, третирането им като хора втора употреба от Запада. 

Гледайте цялото изявление на Калин Манолов с проф. Димитър Вацов:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР