Няколко супер богати дарители се превърнаха включови поддръжницина републиканския кандидат

...
Няколко супер богати дарители се превърнаха включови поддръжницина републиканския кандидат
Коментари Харесай

Богатите дарители на Тръмп - банкер, бивш шеф на Марвъл, хотелски магнат, сциентоложка

Няколко супер богати донори се трансфораха включови поддръжницина републиканския претендент за президентДоналд Тръмп, като общо дадоханад 50 милиона доларав поддръжка на кандидатурата му против съперника му от Демократическата партияДжо Байдън. След като дребните дарения за Тръмп започнаха да понижават, а някои огромни републикански благодетели го подцениха, група видни богати американци станаха основни фигури за финансирането на кандидатурата му, оповестява Дарик с позоваване на организация Ройтерс.

Агенцията показва петима от топ донорите (сред които и една фамилна двойка), основавайки се на данни за финансирането на акциите, получени отФедералната изборна комисия.

Тимъти Мелън

Тимъти Мелън, 81-годишен правоприемник на основаното в Питсбърг банкерско семейство Мелън, e дарил на политическия комитет на Тръмп, прочут като „ МАГА “, минимум 16,5 милиона $ от 2022 година насам. Той също по този начин е дал минимум 20 млн. $ на политическия комитет, подкрепящ Тръмп и наименуван „ Действие за Америка преди всичко “ (America First Action), по време на президентските избори през 2020 година

Мелън, който живее в усамотение в Уайоминг и е заснеман извънредно рядко, е фен водач, който е основал и управлява транспортни компании. „ Форбс “ прави оценка благосъстоянието на семейство Мелън на14,1 милиарда $.

Той също така е и най-големият донор, подкрепящ самостоятелната президентска кандидатура на Робърт Ф. Кенеди-младши, като е дал на политическия му комитет „ Американски полезности “ минимум 20 млн. $.

Проучванията демонстрират, че наличието на Кенеди в бюлетината може да прелее гласове към него както от Байдън, по този начин и от Тръмп при гласуването на 5 ноември.

Мелън също по този начин е правил дарения за редица антиимиграционни ограничения и е бил главен спонсор на ръководения от Тексас фонд за създаване на стена по южната граница с Мексико.

Усилията на Ройтерс да се свърже с Мелън посредством издател и фамилната фондация, която преди ръководеше, останаха несполучливи.

Исак и Лаура Пърлмътър

Исак „ Айк “ Пърлмътър, някогашният ръководител на „ Марвъл Ентъртеймънт “, и неговата брачна половинка Лаура Пърлмътър, са дарили над 10 милиона $ в този избирателен цикъл на новия фонд за набиране на средства за кандидатурата на Тръмп – „ Право за Америка “. Пърлмътър е постоянен посетител в резиденцията на някогашния президент - „ Мар а Лаго “ във Флорида и е дълготраен спонсор на акциите му. Семейство Пърлмътър са дарили най-малко21 милиона доларана „ Действие за Америка преди всичко “ през 2021 година

Миналата година компанията „ Уолт Дисни “ уволни Пърлмътър като началник на „ Марвъл Енетъртеймънт “, малко поделение в компанията, отговорно за издаването на книги с комикси и някои потребителски артикули, като част от редуциране на разноските в компанията.

Роденият в Израел Пърлмътър, за който „ Форбс “ написа, че е на 81 година и има благосъстояние от 4,4,млрд. $, е прочут със строго защитавания си персонален живот и рядко е заснеман в пресата.

Жена му Лаура, която също страни от медиите, е шеф във фондация „ Исак и Лаура Пърлмътър “, която оповестява, че се занимава със здравни грижи и публични начинания.

В къс телефонен диалог юристът на Исак Пърлмътър - Джон Турицин, сподели, че няма да приказва пред медиите и прекъсна връзката.

Линда Макмахън

Бившата професионална състезателка по битка Линда Макмахън, която е дългогодишна дарителка на Тръмп и оглави Администрацията за дребния бизнес по време на ръководството му, е дарила над 10 милиона $ на „ МАГА “ в този избирателен цикъл. Освен това Макмахън е дала над 15 милиона доларапрез 2019 и 2020 година на комитета „ Действие за Америка преди всичко “, на който тя беше ръководител по време на изборите през 2020 година

До 2009 година тя управляваше „ Уърлд Ристлинг Енмтъртеймънт “ дружно със брачна половинка си Винс Макмахън, който купи компанията от татко си през 80-те години. По-рано тази година Винс Макмахън напусна основаните от самия него колос в региона на битката „ ТКО Груп “ и дъщерното му сдружение „ Дабл Ю Дабъл Ю И “, откакто против него беше заведено дело, обвиняващо го в полово принуждение и трафик (на жени), които той отхвърля. „ Форбс “ прави оценка чистия му капитал на към 2,7 милиарда $.

Линда Макмахън, 75 година, два пъти несполучливо взе участие в конкуренцията за място в американския сенат от щата Кънектикът. Сега тя е председателка на протръмписткия мозъчен концерн Институт за политика „ Америка преди всичко ” (ИПАПМ) във Вашингтон, който твърди, че се застъпва за „ свободното предприемачество, националното великолепие, американското военно превъзходство… и първостепенността на американските служащи, фамилии и общности “.

Робърт Бигълоу

Магнатът в региона на бюджетните хотели от Невада Робърт Бигълоу, 79 година, е дарил на „ МАГА “ над 9 милиона $ в този избирателен цикъл. През януари Бигълоу сподели пред Ройтерс, че е заречен да даде в поддръжка на Тръмп обща сума от20 милиона $.
Бигълоу, който мощно се интересува от НЛО и космоса и финансира разнообразни проучвателен планове, е вечерял с Тръмп в “Mар а Лаго ”.
Той сподели, че е дарил 1 млн. $ за фондовете на някогашния президент.

През 2011 година „ Форбс “ оцени холдингите за недвижими парцели на Бигелоу на стойност към 700 милиона $.

Патриша Дъган

Патриша Дъган, съществена дарителка на Сциентоложката черква, е дала на „ МАГА “над 5 милиона доларав този избирателен цикъл. Бившият ѝ брачен партньор Робърт Дъган е вложител и бизнесмен, чието положение се усъвършенства с помощта на продажбата през 2015 година на производителя на медикаменти за рак „ Фармасайкликс “ (Pharmacyclics) на „ Абиви “ (AbbVie) за 21 милиона $. „ Форбс “ прави оценка чистия му капитал на 3,3 милиарда $.

Семейство Дъган, които се срещат в Университета в Калифорния в Санта Барбара и имат осем деца, се разведоха през 2017 година Всеки от тях подари по 4 милиона $ на „ Действие за Америка преди всичко “ през 2020 година
Личният уебсайт на Патриша Дъган я разказва като създател със пристрастеност към изкуството от стъкло. Тя живее в Клиъруотър, Флорида.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР