Няколко служители на Запорожката АЕЦ съобщават пред The Telegraph, че

...
Няколко служители на Запорожката АЕЦ съобщават пред The Telegraph, че
Коментари Харесай

Руските военни заплашват служителите на Запорожката АЕЦ преди инспекцията на МААЕ

Няколко чиновници на Запорожката АЕЦ оповестяват пред The Telegraph, че съветските военни заплашват личния състав на централата преди визитата на инспектори от МААЕ и Организация на обединените нации. Единият от чиновниците, които са поискали да запазят анонимност, споделя, че някои от служащите са били арестувани в домовете им или на път за работа, а броят на цивилните лица е редуциран до най-малко.  

По думите му, украинските управляващи не разгласяват тази информация, с цел да не основават суматоха. Той прибавя, че хората, които са били викани на диалози от руснаците, нищо не споделят.

" Няма да е учудващо, в случай че по време на инспекцията стартират да приказват това, което са им наредили ", продължава служителят.

" Те (руснаците – б.р.) възнамеряват по време на визитата да сведат до най-малко наличието на нашия личен състав, а във всяко диспечерско помещение да сложат по няколко свои представители, които гръмко да крещят по какъв начин са чакали " освобождението от киевския режим ", предизвестява събеседникът на изданието.

Работещите в централата към този момент не могат да организират рутинните си учения и да управляват настоящото съоръжение на централата, защото съветските военни не разрешават придвижването по площадката през нощта.

" Те слагат свое съоръжение в машинните зали и не разрешават да се влиза там, това непрекъснато води до спорове сред служащите и съветските войски. " – споделя още източникът на The Telegraph.

" Усещането е все едно сме в затвор със непоколебим режим: непрекъснат психически напън, нямаме опция да се свържем със фамилиите си, прекъснаха връзката, не разрешиха мобилните телефони ", споделя различен служащ.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР