Няколко швейцарски региона започнаха ваксинационните си кампании срещу Covid-19 четири

...
Няколко швейцарски региона започнаха ваксинационните си кампании срещу Covid-19 четири
Коментари Харесай

Швейцария започна ваксинирането четири дни преди ЕС

Няколко швейцарски района започнаха имунизационните си акции против Covid-19 четири дни преди плануваното им начало в Европейския съюз, съобщи ДПА. 

Една от първите имунизирани е 90-годишна жена от дом за възрастни край Люцерн, обявиха локалните здравни органи. Ройтерс показва, че тя е първият имунизиран човек в Швейцария, само че самоличността й не се оповестява. 

Швейцария, която не е членка на Европейски Съюз, утвърди в събота създадената от немската компания BioNTech и американската Pfizer ваксина. Разпределянето на първите 110 000 дози в цялата страна е предоставено на армията, предава Българска телеграфна агенция. Възрастните хора и пациентите с хронични болести ще бъдат първите, които ще бъдат ваксинирани, следвани от здравните служащи и хората, които живеят в едно домакинство с уязвими хора, планува швейцарската имунизационна тактика. 

Люцерн и дребният далечен кантон Апенцел Инероден станаха първите два от 26-те швейцарски кантона, в които бяха сложени ваксини. Съгласно децентрализираната система на ръководство на алпийската република централната власт оставя на кантоните сами да разработят проекти за имунизирането на 8,6-милионното население. В Цюрих, който е най-големия от тях по население, слагането на ваксини се чака да стартира на 4 януари. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР