Няколко семейства, платили десетки хиляди левове на строител, за да

...
Няколко семейства, платили десетки хиляди левове на строител, за да
Коментари Харесай

Още измамени с нови къщи

Няколко фамилии, платили десетки хиляди левове на строител, с цел да им построи къщи. За случая описа „ Нова телевизия “. За да съберат сумите, някои от тях са вложили спестяванията си, а други са продали жилищата си.

Къщи обаче, по този начин и не получили, нито пък парите си назад. След излъчването на репортажа, още фамилии алармираха, че са потърпевши от Марин Миланов. Едно от тях предплатило сумата от 171 000 лева, само че също не се сдобило с нов дом. Екипът на малкия екран съумява да открие строителя, който даже няма наложителната регистрация в професионалния указател.
 
Намират Миланов на обект в Нови Искър, с който мъжът твърди, че няма нищо общо. Общо с останалите обекти обаче не отхвърля да има. Велислава Младенова е една от излъганите.
 
„ Трябваше към този момент да имаме подготвена къща с хол, столова, кухня. В момента имаме единствено съществени. За 30 000 лева имаме единствено арматура. Обясни ни, че имал персонални проблеми ”, описа дамата.

Друг излъган, който пожела анонимност, споделя, че майсторът направил само зидарията на първия етаж. Договарят се за цена в размер на 132 000 лева, от които той поетапно изплаща близо 95 000.

Семейства излъгани с нови къщи

„ Стана доста студено, по-късно стартира пандемията. Попаднахме в един кръговрат – неистина след неистина ”, показа мъжът.
 
Името на компанията на Марин Миланов е „ Раубфогел ". След като разказахме историите на пострадалите, той им се обадил.
 
„ Звънна на мъжа ми и сподели, че има предпочитание да довърши нашия обект. Започна да се държи, както преди. Каза, че ще пристигна да работи, само че към момента го чакаме. Единственото нещо, което се случи действително след репортажа, е че разбрахме за още излъгани ”, описа Велислава.
 
 istock istock
Десетте излъгани фамилии пресмятат дадените от тях пари на обща сума от над 353 000 лева А, в това време на публицистичната ни поща получихме сигнали от още хора, които настояват, че са потърпевши от същия човек. Едните дали близо 171 000 лева Миланов съобщи пред камерата, че ще върне парите на всички.

„ Има пояснение за всяко едно нещо. Не съм липсващ. Периодът, в който се строеше, не беше подобаващ. Пролетта към този момент при мен се появиха много проблеми и нямах опция да работя. Има и купени материали. Влязъл съм в една серпантина, от която малко мъчно ще изляза, само че не е невероятно. Ще им върна парите до края на идващото лято ”, описа мъжът.

Миланов е притеглен като обвинен в две досъдебни производства от 2017 година и 2019 година След излъчването на репортажа ни в Прокуратурата са постъпили още два сигнала против него, по които текат инспекции.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР