Няколко сектора в земеделието са готови за протест, тъй като

...
Няколко сектора в земеделието са готови за протест, тъй като
Коментари Харесай

Земеделци в готовност за ефективни стачни действия

Няколко бранша в земеделието са подготвени за митинг, защото считат, че се неглижира бранш „ Животновъдство ”.

Овцевъди и козевъди са първите, които са подготвени да излязат на улицата, обвинявайки земеделския министър в липса на какъвто и да било разговор. Браншът упорства и за погашение на обещаните над 200 мл. лева обезщетения.

На този стадий няма нито един бранш, който да не се е присъединил в възможната подготовка за протестни дейности. Това разяснява в предаването „ Твоят ден ” Симеон Караколев, съпредседател на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация. Той посочи, че зърнопроизводителите сега съгласуват своите дейности, като евентуално и те ще се включат в митинга.

„ Цялата гама на селското стопанство упорства за съответна реакция от страна на страната. Ние сме в обстановка на безтегловност, която се следи от няколко месеца. Не намираме никакъв консенсус, а министерството е една капсулирана конструкция, където не се води разговор, не се търсят решения и не се оферират никакви законодателни промени ”, сподели Караколев.  Той изясни, че на среща в Министерски съвет ясно е било доказано, че най-късно при започване на септември секторът ще получи 213 млн. лв. помощ поради войната в Украйна, само че резултат към момента няма. „ Ние разбираме от медиите, че има гласувани единствено 150 млн. а една трета от средствата ги няма. Не се знае по кое време и по какъв начин ще бъдат платени, а това основава напрежение ”, акцентира Симеон Караколев.

Той посочи, че от сектора имат осем претенции, които ще бъдат показани на пресконференция в сряда. „ Няма браншове, които не са наранени, всекидневно затварят порти стопанства. Готови сме на ефикасни протестни дейности в цялата страна, ще се затворят пътни артерии и ще покажем как целият бранш недоволства ”, приключи съпредседателят на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР