Няколко седмици продължиха между министъра на икономиката Кирил Петков и

...
Няколко седмици продължиха между министъра на икономиката Кирил Петков и
Коментари Харесай

Край на сагата ББР - новият Надзорен съвет вече е вписан от съда

Няколко седмици продължиха сред министъра на стопанската система Кирил Петков и отстранените от него членове на Надзорния съвет на Николай Димитров и Велина Бурска.

Преди седмица Петков се закани да съди двамата за нанасяне на материални вреди на банката посредством възпрепятстването на естествената й активност в резултат на от тяхна страна на уволнението им.

Все отново иск от страна на Министерството на стопанската система не е бил подаден, отговори на въпрос на News.bg министър Петков. Оказва се, че след опасността му Димитров и Бурска сами решили да не апелират за трети път отстраняването си.

" От през днешния ден тази банка в действителност ще бъде за дребния и междинен бизнес. Вече имаме един контрол, който е доста фокусиран, с доста добър учебен ценз. От в този момент нататък ще се работи в действителност за дребния и междинен бизнес и ще се дават заеми до 5 милиона лв. ", изрази удовлетворение главата на икономическото ведомство.
 Съдът отново спря вписването на новия контрол на ББР Обновена
Съдът отново спря вписването на новия контрол на ББР

Решението е от 29 юни

Петков изрази още отвращение от прекомерно високите съгласно него заплати, които открил, че са взимали в ББР. " Част от заплатите и обезщетенията в ББР са в размери, които ме накараха да ахна. До 60 000 лв. са стигали заплатите на някои от шефовете. Говорим за големи суми за една банка, финансирана с нашите налози. Ако желаят да получават такива заплати, да работят в частния бранш ", порица управлението на ББР той.

На брифинга, който даде след съвещанието на Министерския съвет, Петков заяви още, че се усилва поддръжката за дребните предприятия с годишни обороти над 500 хиляди лв.. Целият бюджет за грантова помощ за тези компании се усилва с 76 милиона лв., като доближава общо 184 милиона лв.. Парите щели да бъдат налични за фирмите до 2 седмици, като от тази помощ ще могат да се възползват 3694 предприятия, пресметнали от Министерството на стопанската система.

Петков удостовери още и информациите, излезли в медиите, че европейският консорциум, който желае да създава електроавтомобили у нас, е компанията Next.e.GO., които желаят да построят завода си в Ловеч. До 1,5-2 години може да проработи фабриката в града на люляците, като самият вложител има интерес това да се случи допустимо най-бързо, увери министърът. Освен това доста от частите за електрическите коли ще се създават също в България.
 Кирил Петков нападна решението на съда за новия контрол на ББР
Кирил Петков нападна решението на съда за новия контрол на ББР

Българска народна банка е одобрило новия Устав на ББР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР