Няколко са обществените поръчки, които са били обявени за изграждането

...
Няколко са обществените поръчки, които са били обявени за изграждането
Коментари Харесай

По-ниският и незаконен двойник на Пилон “Рожен” в Ямбол frognews.bg

Няколко са публичните поръчки, които са били оповестени за построяването на пилона в парк “Боровец ”. В хода им цената набъбва фрапантно. Междувременно пари се събират и посредством дарителска акция във Фейсбук. Към април тази година средствата са 215 хиляди лв.. 

 

Строителството се прави на територията на парк “Боровец ” без настоящ обстоен организационен проект на парка. Наложена е и възбрана с решение на общинския съвет в Ямбол от 2019 година за слагане на преместваеми обекти до приемане на настоящ Подробен устройствен план, съобщи пред ФрогНюз Тодор Стоянов, член на гражданска група " Свободен от корупция " Ямбол

 

Подробният организационен проект е в действителност извънредно значим документ, тъй като той урегулира по напълно нов метод територията на парк “Боровец ” и нейното предопределение, парцелите, които се обособяват там и нещата, които се строят. Спорният Подробен устройствен план за парк “Боровец ” се оспорва в Административния съд в Ямбол. Въпреки това през малки врати в закона и игра с понятия кметът Валентин Ревански към частния фамилен хотел-ресторант и да построи изцяло непозволено дискотека, за която заплаща. 

 

Фактът, че въпросния Подробен устройствен план към момента не е влезнал в действие допуска, че въпросната възбрана, призната от Обс - Ямбол през 2019, е настояща и сега. Това значи, че осъществените строително-монтажни работи за построяването на фундамента и монтирането на пилона са противозаконни,.

 

обаче отхвърля да образува наказателно произвеждане. Мотивът - липсват данни за осъществено закононарушение, не се показват съответни обстоятелства за вероятно закононарушение, които да подлежат на инспекция.

 

с претекст, че миналата инстанция се е произнесла “без претекстове, без осъществена инспекция, която обаче намира жалбата за изцяло основателна и, с което се отхвърля образуването на досъдебно произвеждане.

 

Как обаче пилонът е построен и открит с фанфари - не е ясно. Ясно е, че общината и кмета Ревански се хвалят с трибагреника.

 

“Освен това Пилон " Боровец ", не просто стълб, а стълб с пиедестал. Фундаментът е строителство. Над 200 тона армиран бетон има в него. Част от него е вкопан в земята, останалата над повърхността 7/7/2 м. ”, добавя Стоянов пред медията ни. 

 

, че става дума точно за строителство, а не за преместваем обект.

 

“Кметът Ревански опонира на РДНСК и твърди, дружно гл. проектант, че пилонът в действителност е " сглобяема стоманена мачта с височина 55 метра, доставя се като готово произведение, сглобява се на обекта с автокран върху пиедестал, който е неразделна част от преместваемия обект ". А трайната процедура на Върховен административен съд е, че " преместваем обект, е който без да се нарушава неговата целокупност ведно с фундамента, може да бъде преместван на друго място, без да се трансформира предназначението и неговата индивидуализация ". След като кмет и гл.архитект сами признават, че стълб и пиедестал са неразделни, дано ги реалокират като едно цяло от Боровец. Строителството им така и така е в нарушаване на Закона за устройство на територията - без обстоен организационен проект ”, разяснява още Тодоров.

 

“Пилонът го водят " монументално-декоративен детайл ". Монумент (monument) значи монумент в над 30 езика. Пилон (pylon) в доста езици значи дирек, колона за издигане на знаме. Т.е. пилонът със знаме и без знаме, железна мачта, не е монумент, не е паметник. Едва ли законодателят е очаквал, че под " монументално-декоративен детайл " ще " подпъхнат " 50-100 метрови пилони. Пилонът няма и нищо декоративно в него... с изключение на лъжата, че е " преместваемо оборудване ", добавя Стоянов.

 

Сдружение “Бъдеще за Ямбол ” смята, че зад оборудването стои друга цел - кметът Ревански има планове да я употребява като ретранслаторна кула. Такава обаче към този момент има и то в непосредствена непосредственост. 

 

Според Тодор Стоянов пилонът заплашва телекомуникациите и интернет връзки, които кулата обезпечава непрекъснато към този момент над 20 години в Ямбол и района. По делото против противоречивия обстоен организационен проект в Административния съд в Ямбол чиновниците на общината даже излъгали специалистите, че кулата и ретранслаторната станция не работят и “съоръжението е престанало да действа към 1994-1995 година по данни на общината ”. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР