Няколко прости правила ще ви помогнат да прекарате ваканцията си

...
Няколко прости правила ще ви помогнат да прекарате ваканцията си
Коментари Харесай

7 правила за летен пикник – кои храни не са подходящи за случая

Няколко елементарни правила ще ви оказват помощ да прекарате ваканцията си незабравимо и без да навредите на вашето здраве.

Лятото е времето, когато пикниците и закуските навън са в разгара си. Въпреки това, някои храни, употребявани в жегата, могат да повлияят отрицателно на вашето здраве. Спазването на няколко правила ще ви помогне да избегнете неприятностите, свързани с отравянето, и ще направи вашата отмора доста по-приятна.

Нетрайни артикули

Когато отивате на поход или на пикник, не забравяйте, че срокът на валидност на храната в жегата е понижен, изключително за ферментиралите млечни артикули, които се скапват при стайна температура безусловно за 3 часа. Нетрайните храни включват месо и риба, които стават негодни за консумация след 4 часа, летните салати - след 1 час.

Много хора слагат купички с плодове и зеленчуци на масата през лятото - това е една от най-важните и постоянно срещани неточности. Факт е, че в жегата те се утежняват доста по-бързо, също така плодовете притеглят разнообразни инсекти, които снасят ларви върху тях.

Не забравяйте за сладкишите, изключително шоколада. Поставете обичаните си лакомства в хладилника и е по-добре въобще да не ги изнасяте измежду природата.

Опасни питиета
 Съвети за паметен пикник Съвети за паметен пикник
Пикникът е най-красивото и релаксиращо нещо, което можете да извършите, когато не желаете да харчите доста пари в изтънчен ресторант. Осв...

Мнозина са сигурни, че в жегата няма нищо по-добро от бутилка ледена вода, изпита на един мирис. Резултатът от този способ за утоляване на жаждата може да бъде хипотермия на гърлото и дихателните пътища. Разбира се, пиенето на доста течности през лятото е належащо. Но това би трябвало да е минерална или елементарна вода, ройбос, зелени или билкови чайове.

Закуска измежду природата

Когато отивате на пикник, не забравяйте следното:

1. Използвайте хладилна чанта, в случай че ви следва дълго пътешестване. Това ще помогне за запазването на храната свежа и ще предотврати хранително отравяне.

2. Вземете с вас храна, която е комфортна за ястие: бисквити, пресни плодове и зеленчуци.
 Граждани потеглиха на всеобщ пикник край Росенец, само че ги спря ограда Граждани потеглиха на всеобщ пикник край Росенец, само че ги спря ограда
След всеобщото вървене на охранителен плаж край Росенец, последва нова акция от през днешния ден, озаглавена " всеобщ пикник ". Хората обаче бяха възпрепя...

3.Подгответе и опаковайте сосове авансово.

4. Съхранявайте сурови месо и варени храни настрана.

5. Използвайте разнообразни дъски и ножове за сурово месо и подготвени за консумация храни.

6. Не гответе прекомерно мазни храни. Зеленчукова салата, залята със зехтин, а не с майонеза, е най-подходяща за месото.

7. Започнете да готвите месото незабавно щом достигнете мястото на срещата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР