Няколко предприятия ще бъдат извадени от активите на Държавната консолидационна

...
Няколко предприятия ще бъдат извадени от активите на Държавната консолидационна
Коментари Харесай

Кирил Петков: Вадим Монтажи от ДКК и го местим в Министерство на икономиката

Няколко предприятия ще бъдат извадени от активите на Държавната консолидационна компания. Сред тях е компанията " Монтажи ".

Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на стопанската система Кирил Петков. Той разгласи, че е внесъл съответните отчети, а те са признати от кабинета.

" Изваждаме " Монтажи " от тази подкомпания ДКК и да се качи непосредствено към Министерството на стопанската система. С този развой ще предотвратим обстановки, като тази с 400-те язовира, които тази компания строеше без търгове и публични поръчки, и бъдещи злоупотреби ", сподели той и добави, че на финала са били ремонтирани 10 язовира, които обаче са останали празни.

Петков разгласи, че предходната седмица са замразили плана за държавен комплекс, тъй че и двете действия са спрени, прави се цялостен разбор.

Ако продължи да бъде министър Петков ще извади и ВМЗ-Сопот от ДКК, за да бъде реализиран транспарантен надзор върху средствата.

По думите му приемствеността в дейностите на неговата възможна наследничка на поста стопански министър е въпрос на стратегическо мислене за бъдещето на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР