Няколко полски НПО организираха днес фиктивен референдум за анексиране“ на

...
Няколко полски НПО организираха днес фиктивен референдум за анексиране“ на
Коментари Харесай

Полша проведе фиктивен референдум за „анексиране“ на руското посолство


Няколко полски Неправителствени организации проведоха през днешния ден мним референдум за „ анексиране “ на посолството на Русия във Варшава, с цел да стачкуват с комизъм против съветските дейности в Украйна, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7658
„ Анексиите са на мода през този сезон. Руснаците „ анексираха “ окупирани територии в Украйна. Решихме да следваме този път и да организираме референдум за анексиране на посолството на Русия…във Варшава “, обясниха уредниците на тази демонстрация в прессъобщение.

Тези неправителствени организации се позоваха и на необятно споделяна в обществените мрежи смешка, в която се предлага на чехите да завладяват съветския анклав Калининград.

Както чешката смешка, по този начин и полската самодейност бяха въодушевени от наскоро обявеното от Москва анексиране на четири украински района след референдуми, избрани от Запада като „ фиктивни “.

Развявайки жълто-синьото украинско знаме и издигнали плакати с лозунги като „ Терорусия “, „ Долу ръцете от Украйна! “ и „ Спрете това зло! “, към 3000 души, съгласно уредниците, участваха в този мним референдум във Варшава.

Желаещите да гласоподават се подредиха на опашка, която се изви по улицата, на която се намира луксозното посолство на Русия, пред което беше сложена урна.

Въпросът, на който трябваше да се отговори, беше: „ Трябва ли Полша да анексира съветското посолство? “ Възможни бяха три отговора, само че и трите бяха „ да “.

„ Това е доста по-демократична концепция от тези референдуми на украинска територия, създадени под патроните и ракетите “, сподели за Агенция Франс Прес във Варшава 33-годишната украинска адвокатка Мария Волколуп.

Организаторите на „ референдума “ предложиха постройката на посолството да се употребява за настаняване на бежанци, да се трансформира в културен център, в зоологическа градина или даже в социална тоалетна.

Освен това, те увериха, че ще изпратят до полските водачи отворено писмо с искане да бъде изпъден съветският дипломат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР