Няколко поколения израснаха, смятайки мира за даденост. Развенчана бе представата,

...
Няколко поколения израснаха, смятайки мира за даденост. Развенчана бе представата,
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Развенча се представата, че мирът е даденост

„ Няколко генерации израснаха, смятайки мира за даденост. Развенчана бе визията, че мирът ни е даден и не би трябвало да се борим за него, както и че Русия не може да стартира война. Това е голяма контузия, която и милиони хора в Русия също изживяват “, изясни тя.

 

„ Алфа Рисърч “ направи едно проучване във връзка една година от войната в Украйна и двата огромни отговора, дадени от интервюираните са какви са огромните уроци от обединените старания против войната и общите старания за предварителна защита “, заяви Димитрова.

 

„ В България доста изкусно прочувствената обвързаност се употребява политически. Беше ни казано, че две неща могат да смъкват държавно управление – Македония и оръжието за Украйна. Видяхме, че това не се случи. Доста имагинерна е визията, че цялото общество е с русофилска двигателна сила.

 

Преди една година не сме вярвали, че доста неща могат да се случат. 9% от интервюираните дават отговор, че Европа би трябвало да извърши настояванията на Путин “, сподели Боряна Димитрова.

 

По думите ѝ това, което трансформира съществено настройките на обществото е водачеството. Това е да имаш политическа зрялост и визия, да имаш възприятие за дълг, сподели още шефът на „ Алфа Рисърч.

 

На въпрос какво да чакаме от изборите, тя съобщи, че няма да са единствени. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР