Няколко пилоти, сред които и Челси Салънбъргър, пилотът-герой, който приводни

...
Няколко пилоти, сред които и Челси Салънбъргър, пилотът-герой, който приводни
Коментари Харесай

Пилоти призовават за по-добро обучение на пилотите, които ще управлява Боинг МАКС

Няколко водачи, измежду които и Челси Салънбъргър, пилотът-герой, който приводни аероплан преди 10 години, без да се стигне до жертви, приканиха за по-добро образование на техните сътрудници, които ще пилотират самолетите Боинг 737 МАКС, когато полетите им бъдат обновени, съобщи Франс прес. Самолетите от този модел бяха спрени след две произшествия, лишили живота на 346 души.

"Ясно е, че системата за стабилизиране на полета е била съдбовно дефектна и не е трябвало да бъде утвърдена ", съобщи Салънбъргър.

Салънбъргър, прочут като Сали, стана воин на гражданското въздухоплаване през януари 2009 година, когато приземи аероплан с аварирали два мотора в река Хъдзън и избави всички пасажери и екипаж, напомня Франс прес.

Пред подкомисията по авиация в Камарата на представителите на американския Конгрес Даниъл Кери, президент на авторитетния профсъюз на американските водачи, упрекна Боинг, че е бил непочтен в предишното и че не е предизвестил водачите за съществуването на системата.

Въпросът за образованието на водачите бързо се оказа в центъра на полемиките. Дали ще е задоволително водачите, които са с лиценз за пилотиране на самолети от предходните версии на Боинг 737, да се образоват в този момент единствено на таблети или да минават и през симулатор на полета. Последното решение ще отнеме време поради незадоволително симулатори и ще коства по-скъпо. Боинг мисли, че образованието единствено посредством таблети е задоволително.
Според Сали, който наскоро извърши полет в симулатор, с цел да направи възстановка на случаите станали със самолети МАКС, водачите би трябвало да "развият мускулна памет, с цел да са способни да реагират бързо и ефикасно на незабавна обстановка ". Той добави, че четенето на указания от айПад въобще не е задоволително.
"Те (Боинг) въобще не ни споделиха за съществуването на системата за стабилизиране на полета и затова нямаше по-солидни тренировки на водачите, които щяха да летят на 737 МАКС ", сподели пък Кери, който носеше пилотска униформа по време на чуването в подкомисията. На нея участва и фамилията на млада жертва на една от злополуките със самолети МАКС.
Боинг работи от няколко месеца за поправяне на системата за стабилизиране на полета, която беше набедена за виновна за двете произшествия - в Индонезия и в Етиопия. Компанията към момента не е показала модификациите на системата, които да бъдат сертифицирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР