Няколко палестински екстремисти са били убити при нападение на израелската

...
Няколко палестински екстремисти са били убити при нападение на израелската
Коментари Харесай

Палестински бунтовници са убити при израелска атака в Йерихон

Няколко палестински екстремисти са били убити при нахлуване на израелската войска покрай Йерихон в окупирания Западен бряг, настояват израелски и палестински източници.

Смята се, че броят на починалите е пет, само че не е доказано дали всички починали са въоръжени мъже.

Това е последната от съвсем нощни интервенции на израелската войска, ориентирани против екстремисти на територията.

Набезите и офанзивите против израелци идват по време на изключително кървясъл интервал от началото на тази година.

Израелските отбранителни сили (IDF) обявиха, че интервенцията от неделя вечерта е имала за цел да арестува " терористична клетка на Хамас ", която съгласно тях стои зад огнестрелно нахлуване седмица по-рано против ресторант покрай еврейско населено място покрай Йерихон. Никой не е потърпевш при тази офанзива.

Хамас, войнственото ислямистко придвижване, което управлява линията Газа, е по-малко известно на Западния бряг. Палестинските градове и села там се ръководят най-вече от Палестинската власт (ПВ), която е доминирана от светския противник на Хамас, Фатах.

Нападението, съчетано с интензивността на клетка на Хамас, е извънредно за Йерихон, където има релативно висока централизация на лоялни на Фатах сили за сигурност на ПВ.

Свидетели споделят, че е имало мощна пукотевица по време на случая в огромния бежански лагер Акабат Джабр в Йерихон. Дупки от патрони и петна от кръв можеха да се видят в дребна къща в центъра на борбата.

Говорителят на IDF Ран Кочав сподели, че бойците са " обезвредили терористите ", някои от които, сподели той, са взели участие в нападението против ресторанта.

Хамас сподели, че нейни бойци са измежду починалите.

Губернаторът на Йерихон, Джихад Абу ал-Асал, сподели, че петима души са били убити и телата им са отнесени от ИД. Осем души също са задържани, сподели той.

Израелско-палестинското напрежение набъбна, откакто преди 10 дни нахлуване на ИД против екстремисти в град Дженин на Западния бряг докара до гибелта на 10 палестинци, в това число двама цивилни. Израелските служби за сигурност споделиха, че " терористичен отряд " е възнамерявал непосредствена офанзива.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР