Няколко общински организации на БСП приеха през последните дни позиции,

...
Няколко общински организации на БСП приеха през последните дни позиции,
Коментари Харесай

Една след друга организации на БСП в страната свалиха доверието си от Корнелия Нинова

Няколко общински организации на Българска социалистическа партия одобриха през последните дни позиции, ориентирани против деструктивните процеси в социалистическата партия, в които социалистите заявяват, че смъкват доверието си от партийния водач Корнелия Нинова, съобщи БГНЕС.
 
Една от първите това е направила общинската организация на партията в Дряново, която дружно с тази в прилежаща Трявна са взели решение за събаряне на доверието от Нинова, от Изпълнителното бюро на партията, и за привикване на съвещание на 50-ия конгрес на партията до края на т.г.
 
На 10 ноември общинската организация в Харманли също е гласувала решение за събаряне на доверието от Нинова и от Изпълнителното бюро. Харманлийските социалисти упорстват и за по-скорошно привикване на съвещание на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия – още на 10 декември т.г., а не на 11 февруари 2023 година, каквото решение взе преди повече от месец Народно събрание на Българска социалистическа партия.
 
Общинската организация в Кочериново на 12 ноември е взела същите решения – събаряне на политическото доверие от настоящото управление на партията и привикване на съвещание на конгреса при започване на декември, на което да бъдат направени промени в управлението, в устава на Българска социалистическа партия и да бъде признат Манифест, с който партията да се обърне към всички леви обединения и гласоподаватели.
 
Социалистите и от двете общини се афишират за " прекъсване на процесите на разпад в Българска социалистическа партия ", които свързват с дейностите на настоящето управление. " Конгресът до края на 2022 година е належащ, тъй като евентуално предстоят изключителни парламентарни избори и извънредно значимият избор за локална власт през есента на 2023 година За да оцелее, с цел да се възроди, Българска социалистическа партия не трябва повече да бъде ръководена от настоящия ръководител ", се споделя в позицията на социалистите от Кочериново.
 
На собствен ред социалистите от Харманли показват в позицията си, че оправданията за тежкото изборно проваляне на Българска социалистическа партия с пандемията, служебното държавно управление, президента Румен Радев, машинното гласоподаване и вътрешната съпротива " са само и единствено за опазване на управителния пост в партията ".
 
Техният разбор сочи, че Българска социалистическа партия е блъснала електоралното дъно поради търсенето на " врага с партиен билет ", изключването на социалисти с друго мнение, силовото налагане на водачи и разбъркванията в изборните листи, опълчването на Нинова и обкръжението ѝ на президента Радев, в случай, че той е подкрепян всеобщо от партийните членове. Като друга причина е посочено обграждането на Нинова " със съветници, нямащи нищо с партията ".
 
Социалистите от Кочериново пък намират като водещи за отдръпването на гласоподавателите " неналичието на морал в дейностите и позициите на ръководителя на партията и нейното обграждане ", за които свидетелствали обединението с " десни партии и корпоративни кръгове ", издигането на съпредседателя на Политическа партия Асен Василев за министър председател, думите на Нинова през юни пред Българска национална телевизия: " Българска социалистическа партия ми е втора грижа ".
 
Габровските социалисти са решили да призоват за привикване на конгрес до края на 2022 година До края на месеца предстоят и други събрания на организации в цялата страна, които да вземат своите решения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР