Няколко непотвърдени съобщения в социалните мрежи и местните медии твърдят,

...
Няколко непотвърдени съобщения в социалните мрежи и местните медии твърдят,
Коментари Харесай

Експлозия в Източна Украйна: Местни медии

Няколко непотвърдени известия в обществените мрежи и локалните медии настояват, че в събота на територията на самопровъзгласилата се Донецка национална република в Източна Украйна се е чул мощен гърмеж. Някои хипотетични очевидци настояват, че са усетили "ударна вълна ", съобщи RT.

Денис Пушилин, почитан чиновник в района, съобщи пред основния редактор на RT Маргарита Симонян, че гърмежът е станал в регион, следен от Киев, и че съгласно него обстановката към този момент е "под надзор ". Той добави, че детонацията наподобява е била породена от нещо, което той дефинира като "незначителна активност на линията на контакт. "

Междувременно репортери на RT в Донецк обявиха, че звуците от хипотетичната ударна вълна от детонацията не са били чути в града, макар че някои известия настояват противоположното.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна съобщи, че неговата войска се придържа към прекратяването на огъня и не е правила обстрел, в това число в посока Донецк.

Напрежението към Източна Украйна се повишава след изказванията за "предстояща " съветска инвазия, които Вашингтон прокарва без никакви доказателства. Москва поредно отхвърля известията за проекти за навлизане в Украйна, като ги назовава "фалшиви вести ".

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР