Няколко лодки, превозващи около 1200 души, са били заловени в

...
Няколко лодки, превозващи около 1200 души, са били заловени в
Коментари Харесай

1200 мигранти пристигнали за ден на о. Лампедуза

Няколко лодки, пренасящи към 1200 души, са били хванати наоколо до италианския остров Лампедуза в неделя, оповестиха италиански медии, представени от " Дойче веле ".

Както е известно, дребният остров, ситуиран на юг от Малта и надалеч по-близо до тунизийското и либийското крайбрежие от останалата част на Италия, е един от главните пунктове за идване на мигранти и бежанци, които се насочат към Европа. Кметът на Лампедуза Салваторе Мартело сподели, че миграционните пътища в Средиземно море още веднъж се отварят. " Пристигането на мигранти се възобновява дружно с хубавото време ", сподели той пред държавната телевизия RAI. " Трябва да подновим полемиките по въпроса за имиграцията ", добави той.

Според италианските медии към девет лодки са били прихванати на острова в неделя. Сутринта на острова дойде плаващ рибарски транспортен съд с съвсем 400 души от разнообразни националности, в това число дами и деца. 20-метрова лодка с към 325 души на борда е била засечена от италианската полиция на към 13 километра от брега на Лампедуза. Друг транспортен съд, пренасящ 90 души, също е прихванат покрай острова, заяви италианската организация ANSA.
 Най-малко девет мигранти се удавиха до Лампедуза
Най-малко девет мигранти се удавиха до Лампедуза

22 души са избавени

Лодките бяха хванати и ескортирани от патрулни кораби на италианската данъчна полиция, които се занимават с контрабанда. Пристигналите са били тествани за ковид. По това време в региона няма избавителни лодки, защото един от плавателните съдове, принадлежащи на немската филантропична организация Sea-Watch, остава арестуван от управляващите на остров Сицилия . Установено е, че " Sea-Watch 4 ", който преди този момент е бил държан в пристанището на Палермо повече от шест месеца, има прекалено много избавителни жилетки и незадоволителна канализационна система за броя на хората, които би могъл да избави. Активистите настояват, че заповедта за задържане на кораба е просто опрощение за блокиране на активността му.

Друг транспортен съд, принадлежащ на организацията, бе арестуван от италианската брегова защита през март заради проблеми с сигурността.

От 2015 година съвсем 530 000 мигранти са достигнали италианските крайбрежия , като по-голямата част идват сред 2015 и 2017 година Броят е намалял през последните години, само че към 6000 са пътували до момента през 2021 година , съгласно Международната организация за миграция (IOM). Пристигането на хора, бягащи от бедността и споровете, подхрани антиимиграционните настроения и възхода на крайнодесни политически партии в цяла Европа.
 Италия разреши на транспортен съд с 82 мигранти да дебаркира в Лампедуза
Италия разреши на транспортен съд с 82 мигранти да дебаркира в Лампедуза

За първи път след излизането на Салвини от правителството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР