Няколко жени, които са преживели тези потенциално смъртоносни усложнения, са

...
Няколко жени, които са преживели тези потенциално смъртоносни усложнения, са
Коментари Харесай

Върховният съд на Тексас разглежда дело на жени, на които са отказани спешни аборти

Няколко дами, които са претърпели тези евентуално смъртоносни затруднения, са отказани незабавно нужни аборти и по-късно съдят щата, с цел да изяснят държавния закон, който ще разреши на лекарите да разчитат на личната си здравна преценка да обезпечат тези грижи – без риск от затвор.

Във вторник Върховният съд на Тексас изслуша устни причини по дело, което се стреми да обясни щатския закон, който съгласно ищците е изложил живота им на риск.

Искът наподобява е първият случай, заведен от дами, на които са отказани грижи според законите срещу абортите, защото бранители на правата на абортите, снабдители, лекари и бременни пациенти се борят със забрани на щатско равнище след Върховния съд на Съединени американски щати анулира конституционно право на грижи за аборт предишното лято.

След историческо и трудно двудневно чуване през юли, арбитър краткотрайно блокира възбраната на Тексас за аборти по време на медицински усложнени бременности. Държавата неотложно апелира, като на процедура блокир...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР