Няколко израелски министри се обявиха в защита на израелските войници,

...
Няколко израелски министри се обявиха в защита на израелските войници,
Коментари Харесай

Израел си защитава войниците, ликуващи при отсрелването на палестинци

Няколко израелски министри се оповестиха в отбрана на израелските бойци , снимани на видеоклип, развеселени от гледката , при която израелски снайперист прострелва палестинец , който се доближава към граничната ограда сред Израел и Ивицата Газа, оповестяват израелски медии.

От израелската войска настояват, че видеоклипът е бил сниман преди няколко месеца.



" Всеки, който в миналото е бил на бойното поле, знае, че да седиш в Тел Авив или (телевизионни) студия и да съдиш бойци от израелските въоръжени сили съгласно техните мнения, когато те са заети да пазят нашите граници, не е нещо съществено ", посочи просветителният министър Нафтали Бенет в изявление за армейското радио.

Министърът по публичната сигурност Гилад Ердан също отбрани израелските бойци. " Стигнахме до степен на полуда и илюзия ", разяснява той, допълвайки: " Толкова ли беше скучно в тази страна през миналия ден, че това видео би трябвало да получи такова експониране ? Да се възползваш от обстановката на бойното поле, откакто бойците са под стрес и се хвърлят взривни устройства по тях и се вършат опити да се проникне през границата, и да се възползваш от техните човешки дейности и да ги съдиш от фотьойлите в Тел Авив ? "

" Никоя страна в света не прави сходно нещо. Би било по-добре, в случай че радостните реакции на бойците не бяха публикувани, само че да ги съдиш и да заключаваш, че нещо не е наред, е полуда ", акцентира още Ердан.

 Израел отстрелва бягащи палестинци в тил
Израел отстрелва бягащи палестинци в тил

Вчера в Газа бяха убити минимум 16 палестинци

Министърът на науката, технологиите и космоса Офир Акунис от своя страна е отбелязал, че е ясно, че такива неща не би трябвало да се случват и сигурно те повреждат имиджа на Израел. Израелската обществена дипломация е сложна, съвсем невъзможна, акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР