Няколко истини, които трябваше да научим от живота по трудния

...
Няколко истини, които трябваше да научим от живота по трудния
Коментари Харесай

Какво не ни казаха докато пораствахме

Няколко истини, които трябваше да научим от живота по сложния метод

от Йордан Ангелов

Трябваше да ги научим сами. Проблемите, които постоянно сме мислели за занимателни и смешни като деца, в този момент са на главата ни. Никой не ни научи по какъв начин да се борим с тях, по тази причина се оправяме както можем. Ето какво трябваше да ни предупредят, като пораствахме (или може би ние трябваше да слушаме повече):

ИДОЛИТЕ СА ВРЕМЕННИ
Израснахме с Бийонсе и Джъстин Тимбърлейк, които бяха невероятни преди, не престават да са невероятни и в този момент. Но имаше и мацки като TLC или пичове като Eiffel 65, които изпяха една ария, светът ги заобича, налепихме си техни плакати по дрешниците и след това… нищо. И след това, когато пристигна време да свалим фотосите отвътре на шкафа, осъзнаваш, че не харесваш тези актьори. Как може да си ги харесвал изобщо?

ВРЕМЕТО НЕ СТИГА ЗА НИЩО
Разбира се, че като младежи и даже като приключваме гимназия, светът се върти към нас и ни се коства, че всеки живее поради нас. Всичко се подреждаше отлично.

НО ИЗВЕДНЪЖ, КОГАТО ИЗЛЕЗЕШ НАВЪН, В СВЕТА НА ДЖЪНКА, БЯЛОТО ВИНО ОТ КВАРТАЛНОТО МАГАЗИНЧЕ И ПОРЕДНИЯ ПРОСРОЧЕН НАЕМ, ОСЪЗНАВАШ, ЧЕ ВРЕМЕТО Е НАЙ-ЦЕННОТО НЕЩО, КОЕТО ТИ ЛИПСВА.

Сега не успяваш да съвместяваш работа, развлечение, другари, фитнес и домашни отговорности, а в случай че успееш някак си вълшебен да ги комбинираш, се чувстваш като Супермен (или Жената знамение – който предпочиташ).

ПОЧТИ ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВИШ, СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ Е БЕЗСМИСЛЕНО
Четворка по физика на урока за скачените съдове? Мислеше си, че светът е приключил. Да не приказваме за тези тийн любови, след които Cry Me A River не стига да опише страстите и телесните течности (от всевъзможен вид), които хабиш. Опитай се да си спомниш за някое бивше гадже отпреди 10 години – помниш ли по какъв начин светът беше пред вас? Сега тя реди портокали в супермаркет в Щатите или по-добре – даже не знаеш какво прави и какво се случва с нея.

ИСТИНАТА ВИНАГИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ
Много постоянно правехме нещо на инат на родителите си и мислехме, че няма да схванат. Е, да, само че те разбираха, само че не ни споделяха. Само ни гледаха в профил и се учеха от грешките. И тази дистанцираност от една страна е била добра, само че пък трябваше след време да научим, че нищо не остава прикрито. Нито дребно скатаване от излизане с другари, нито невярност, нито “един дюнер няма да навреди на диетата ”. Кажи си го в този момент, когато стоиш у вас самичък, неможещ да бягаш повече от 2 километра в парка, преди да се задъхаш и да напсуваш света (тайно знаейки, че ти си виновен).

ЕДНО ЗАБАВНО ЛЯТО ЩЕ ТИ Е ПОСЛЕДНО, НО НЯМА ДА Гражданско отделение ЗНАЕШ
С израстването си се разделяме с доста хора, места и моменти. Дали тъй като се развиваме като характери, или просто някой откровено ни омръзва – измененията се случват. Но по този начин както някои разочарования към този момент остават обратно във времето, по този начин ще останат и някои хубави моменти. Само си показа – 1 месец нехайно лято, без да правиш каквото и да е. След време то става няколко седмици, още малко и се опитваш да скатаеш пет дни отпуска, стигаме до маратона работа-уикенд на морето-работа, до момента в който най-после животът не ни приземи. Може би ще се уморим, а може би просто няма да можем да впишем безгрижието в деня си.

НИЩО ХУБАВО НЕ съдебна експертиза СЛУЧВА СЛЕД ДВА СУТРИНТА
Така дефинирано, звучи като мантра от епизод на “Как се срещнах с майка ви ”. Но има доста по-дълбока истина зад това – безпаметните нощи в по-младите ни години водеха до хубави моменти. Но с порастването и помъдряването ни, с по-честите контакти с значими в живота и в работата хора злокобното пиянство до сутринта не е най-хубавото решение.

ЗАТОВА ПИЙ ЕДНО, ДВЕ, ТРИ АКО ИСКАШ, ЗАПОЗНАЙ съдебна експертиза С ИНТЕРЕСНИ ХОРА И съдебна експертиза ПРИБЕРИ.

Решенията на пияна глава съвсем в никакъв случай не са верни. Само в случай че можеше някой да те предизвести по-рано, а не да се чудиш какво е това до теб в леглото.

БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА
Когато си по-млад, някои неща ти се разминават, други ги получаваш на добра дума. Като студент имаше всевъзможни отстъпки за градския превоз, за БДЖ, за книги. Но внезапно никой не ни предизвести, че това ще свърши. И че хората няма да са толкоз благосклонни с теб и скрито да ти опрощават грешките, тъй като си млад. Вече би трябвало да отговаряш самичък за себе си и да си носиш следствията. Да, това е най-правилното нещо, само че в случай че можеше да ни предупредят преди този момент.

ВЪНШНИЯТ ВИД НЕ Е ВСИЧКО
Спомняш ли си защо похарчи първата си заплата? Дрехи, обувки, някаква техника, която е била най-хубавата, или просто си мечтал за нещо от дете и най-после си го купил? Винаги се оглеждаше в огледалото, използваше скъпи артикули за коса, лице и тяло, с цел да може да впечатлиш човек, който доста постоянно не знаеше, че съществуваш. И защо? За да пораснеш и да се сетиш, че са значими хората, с които си в свободното си време. И в случай че те в действителност държат на теб, няма да се интересуват дали си облякъл всякога нова риза и дали косата ти е съвършена.

ЗДРАВЕТО Е НАИСТИНА ВАЖНО
Тук повратната граница е, когато си на към 21. Ядеш пици, дюнери, пиеш доста, спиш малко и не изглеждаш зле, без да спортуваш. И в един вълшебен ден се поглеждаш в огледалото и виждаш, че кожата ти си трансформира цвета, косата не е толкоз здрава и към този момент не можеш да качиш стълбите до вас. Само в случай че можеше някой да предизвести, че това ще се случи. Защото е ужасяващ ценностен потрес, когато би трябвало да спреш да поръчваш обичаните пици, в случай че не искаш да имаш сърдечни проблеми.

НЕ СТАВАШ РОДИТЕЛ ЗА ЕДИН ДЕН, ПРЕВРЪЩАШ съдебна експертиза
Мисълта, че когато се задомиш с обичан човек и се появи и дете в фамилията, ще улегнеш, е тооолкова неверна. Защото, в случай че чакаш това да се случи на идващия ден, по този начин и няма да го дочакаш. Има два разновидността – или си със семейство и дете и продължава да ти се излиза, което е безспорен симптом, че не си подготвен за спокойствието на домашния уют, или го мислиш от дълго време и към този момент си спрял да излизаш – в този случай ти от дълго време си се трансформирал в родител.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР