Няколко институции взеха участие в съвместното пилотно учение Казус София“,

...
Няколко институции взеха участие в съвместното пилотно учение Казус София“,
Коментари Харесай

Няколко институции разиграха сценарий с наводнение в района на Панчаревското езеро

Няколко институции взеха присъединяване в взаимното пилотно обучение „ Казус София “, по време на което се разигра сюжет с наводняване в региона на Панчаревското езеро .

В тренировката взеха присъединяване екипи на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ , Дирекция “Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община, Регионална здравна ревизия, РИОСВ-София и „ Софийска вода “-АД.

В хода му бе демонстрирано по какъв начин се реагира сложно от редица институции, кои са първите стъпки , с цел да се реализира преодоляването на една изключителна обстановка и ролята на актуалните технологии в целия този развой.

Сценарият, по който упражняваха екипите, бе наводняване в региона на Панчаревското езеро и провокирано от него замърсяване с рискови патогени .

Последва подаване на сигнала за предстоящи огромни количества превалявания в региона на София , образуване на наблюдаване на обстановката, събиране на настоящи данни благодарение на актуалните технологии и привикване на междуведомствен спешен щаб . Сценарият бе уголемен с това, че водите подвигат равнището си и заливат приземни етажи на намиращото се до чашата на езерото лечебно заведение , където има контейнери с рискови боклуци – причина за замърсяване и на езерото, и на река Искър.

Системата потвърди своята успеваемост по време на тренировката както в точната осведоменост на екипите за размера на бедствието във всеки един миг и предприемане на съответни избавителни дейности и помощ на нуждаещите се, по този начин и при предугаждане на  „ държанието “ на замърсяването и предприемане съответни дейности за  неговото елиминиране.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР