Няколко хиляди души, удрящи тенджери и надуващи свирки, се събраха

...
Няколко хиляди души, удрящи тенджери и надуващи свирки, се събраха
Коментари Харесай

Хиляди протестират в Берлин срещу плановете на Меркел за COVID ограничения

Няколко хиляди души, удрящи тенджери и надуващи свирки, се събраха в центъра на Берлин в символ на митинг против проектите на канцлера Ангела Меркел да даде на държавното управление си пълномощия за налагане на ограничавания, целящи ограничение на разпространяването на ковид, осведоми " Ройтерс ".

Долната и горната камара на Народното събрание на Германия (Бундестага и Бундесрата) би трябвало да одобряват закони по-късно през днешния ден, които могат да разрешат на държавното управление да наложи ограничавания върху обществените контакти, правила за носене на маски, пиянство на алкохол на публични места, затваряне на магазини и прекъсване на спортни събития.

Въпреки че множеството германци одобряват последната " светлина за заключване ", с цел да се оправят с втората вълна на ковид, критиците споделят, че законът дава на държавното управление прекалено много власт и заплашва гражданските права на жителите без утвърждението на Народното събрание.

Крайнодясната " Алтернатива за Германия " (AfD) даже я съпоставя със Закона за активиране от 1933 година, който проправи пътя на нацистката тирания на Хитлер.

Един протестиращ беше с маска за лице с думите " Меркел-муцуна ", други държаха транспаранти с лозунги като " За прояснение. Мир и независимост ".

Протестиращите не бяха нито с маски, нито обществено дистанцирани. Полицейски чиновници с каски за битка с вълнения се подредиха, с цел да спрат стачкуващите да се доближават прекомерно покрай постройката на Народното събрание.

Полицията обезверено желае да избегне повтаряне на случай през август, когато по време на всеобщи шествия против бордюрите против ковид протестиращите щурмуваха стъпалата на постройката на Народното събрание на Райхстага, някои от тях развяваха крайнодясното знаме на Райхсфлаг.

Изображенията обиколиха света и бяха наказани от водещи немски политици.

Германия, най-голямата стопанска система в Европа, беше необятно похвалена за поддържане на равнищата на зараза и смъртност под равнището на доста от съседите си в първата фаза на рецесията, само че в този момент е в разгара на втора вълна, както огромна част от останалата част на Европа.

Броят на случаите на ковид се е нараснал със 17 561 до 833 307, демонстрират данни от института " Робърт Кох " в сряда. Броят на починалите е 13 119.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР