Няколко хиляди души се събраха в центъра на Тел Авив,

...
Няколко хиляди души се събраха в центъра на Тел Авив,
Коментари Харесай

Хиляди си спомниха за убийството на Ицках Рабин

Няколко хиляди души се събраха в центъра на Тел Авив, с цел да отбележат годишнината от гибелта на израелския министър председател Ицхак Рабин, погубен преди 24 години, съобщи ДПА. Еврейски маниак простреля Рабин на 4 ноември 1995 година след мирна проява.

Възпоменателният протест в Тел Авив протече под същото мото, като това на митинга през 1995 година, а точно " Да на мира, не на насилието ".

По мотив демонстрацията в памет на Рабин Бени Ганц, водачът на опозиционната коалиция Синьо и бяло сподели, че децата на Израел повече няма да порастват в страна, чиито водачи са се посветили на ненавистта. Досегашният израелски министър председател Бенямин Нетаняху е упрекван, че е съдействал за политическия климат, в който убийството е станало допустимо, отбелязва ДПА.

Израел в този момент се намира в политическа рецесия. Изборите през септември не излъчиха безапелационен победител. Нетаняху получи мандат да сформира държавно управление, само че не съумя да образува коалиция. Той върна мандата и той беше връчен от президента на Ганц.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР