Няколко хиляди души се събраха днес пред Бранденбургската врата в

...
Няколко хиляди души се събраха днес пред Бранденбургската врата в
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на демонстрация в Берлин с призив за преговори за мир в Украйна

Няколко хиляди души се събраха през днешния ден пред Бранденбургската врата в Берлин на проява в поддръжка на мирните договаряния за преустановяване на войната в Украйна, съобщи ДПА.

Демонстрацията бе проведена по апел на изтъкнатия политик от немската партия " Левите " Сара Вагенкнехт и активистката за правата на дамите Алис Шварцер. Тя се състоя през днешния ден, ден след годишнината от нахлуването на съветските сили в Украйна.

Вагенкнехт принадлежи към твърдата лява партия " Левите ", която бе формирана от някогашни членове на комунистическата партия на Германската демократична република, разяснява ДПА.

И от двете страни на Бранденбургската врата в Берлин се събраха голям брой стачкуващи макар снега и студа. Някои участници носеха флагове с гълъби на мира.

По данни на полицията към 14:00 часа берлинско време стачкуващите са били към 10 хиляди.

Германската полиция разположи 1400 служители на реда в региона към Бранденбургската врата, където имаше и няколко по-малки контрадемонстрации.

Преди две седмици Вагенкнехт и Шварцер разпространиха петиция, озаглавена " Манифест за мир ", в която желаеха от немския канцлер Олаф Шолц " да спре ескалацията на оръжейните доставки ". В петицията те приканват за преустановяване на огъня и за мирни договаряния с Русия.

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР