Няколко групи бракониери от областта обикалят нощно време река Марица

...
Няколко групи бракониери от областта обикалят нощно време река Марица
Коментари Харесай

Страшна напаст плъзна по Марица, рибарите плачат: Не можем да извадим и една рибка, такова нещо никога не е било

Няколко групи бракониери от региона обикалят нощно време река Марица и избиват рибата с ток, алармираха ядосани рибари. По думите им всяка вечер към 1.00 часа по поречието на реката от Димитровград до Симеоновград бракониерите щурмуват водата с гумени лодки, оборудвани с лапми и пускали ток. Вадели солидни количества риба. По този метод дружно с огромната риба умирала и дребната, оповестява " Марица ".

Вероятно поради това не можем да извадим и една рибка от Марица, такова нещо в никакъв случай не е било, недоволстват рибарите, които постоянно вървят на реката. Във водата не е останала никаква риба, по този начин се нарушава екологичното равновесие, възмущават се рибарите. Ако не се вземат незабавни ограничения, след време рибата ще я гледаме единствено на картинка, настояват те. Освен че се унищожава рибата, когато се пусне ток, се избива и хайверът, което значи, че няма по какъв начин да има още веднъж риба.

Според рибарите 4 са бракониерските групи с лодки, като част от тях са от Димитровград, други от Симеоновград. Започнали да се появяват и други нови бригади от Харманли. Безочието на бракониерите стигнало до такава степен, че с изключение на по река Марица, почнали да пускат ток и в по-големите водоеми.

Става ужасно и няма кой да озапти нарушителите, допълват рибарите, поискали анонимност от боязън от посягане и реваншизъм. Това е и повода да не звънят на тел.112, тъй като от опит знаели, че имало метод да се наблюдава телефонният номер на подателя на сигнала.

Когато рибарите видят бракониерите, е належащо да звъннат на тел. 112 и да подадат сигнал. Това е единственият метод, в който можем да реагираме, разяснява Костадин Костадинов, началник на хасковското звено на ИАРА.

Знаем за казуса, само че за жалост не разполагаме с запаси, с цел да им противодействаме, както се поставя, добави той. Костадинов сподели, че от доста време се надяват да им провиснал още щатове за инспектори, само че това по този начин и не се случвало.

Смениха се държавни управления, смениха се шефове на организацията, само че смяна няма никаква, добави Костадин Костадинов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР