Няколко горски пожара избухнаха в края на миналата седмица на

...
Няколко горски пожара избухнаха в края на миналата седмица на
Коментари Харесай

Стотици хора бяха евакуирани заради пожари на остров Сардиния

Няколко горски пожара избухнаха в края на предходната седмица на италианския остров Сардиния и принудиха стотици хора да се изтеглят от частни домове, ваканционни жилища и други здания, само че локалната пожарна разгласи, че ситуацията е овладяна, съобщи ДПА.

За последното денонощие в региона на Нуоро в Централна Сардиния и Каляри в южната част на острова са зародили няколко пожара.
На юг се наложи къмпинг, заплашен от пламъците, да бъде опразнен.

Според пожарната на мястото е имало и голям брой дребни гърмежи , евентуално провокирани от възпламеняване на газови бутилки.

За присъединяване в битката с огнената буря нощес бяха задействани четири самолета за гасене на пожари и голям брой наземни екипи. Към тази заран са регистрирани общо над 60 случая на избухнали пожари .

На места работата на огнеборците е затруднена от мощния и парещ вятър .

Въпреки това всички пожари са овладени, а ситуацията се успокои, сподели тази заран огнеборец пред италианския новинарски канал „ Скай Ти Джи 24 “.

Съсловното земеделско съдружие „ Колдирети “ заяви, че от стихията са потърпевши цели ферми, като има унищожени цитрусови насаждения.
Властите допускат, че огромна част от пожарите са запалени съзнателно.

Според италиански медии държавното управление в Рим има намерение на съвещание на кабинета по-късно през днешния ден да издаде разпореждане за завишаване на наказванията за тенденциозен палеж .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР